Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Pilot Praga-Wiedeń-Bratysława
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Almatur Katowice - praca w turystyce
- Szukam partnera: trekkingi w Himalaje
- Rezydent w hotelu
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Projekt/Event Manager
Chłopskie Jadło wyszło na prostą?
Spółka Sfinks, która zarządza restauracjami Sphinx, posiada rezerwy na drugą z sieci swoich restauracji. Sfinks może przeznaczyć na Chłopskie Jadło ponad 20 milionów złotych. Eksperci uważają, że to czas na rozwiązanie rezerw, ponieważ ta sieć wyszła już na prostą.
Jak informuje "Parkiet", w ostatnich kilku kwartałach można zauważyć stopniową poprawę wyników spółki na poziomie operacyjnym. Zyski, które mogą wyniknąć z rozwiązania rezerw stałyby się dodatkowym upominkiem dla inwestorów. Zarząd przedsiębiorstwa jest jednak ostrożny w takich działaniach.
Sylwester Cacek, prezes i największy akcjonariusz Sfinksa mówi, że rezerwy na Chłopskie Jadło zawiązano w momencie, gdy spółka miała bardzo duże problemy i poważnie zastanawiano się nad sprzedażą marki.
Prezes Sfinksa podkreśla, że od czasu kryzysu przedsiębiorstwa bardzo dużo rzeczy zmieniło się na lepsze. Został zmieniony wystrój lokali oraz oferta. Efektem tych zmian była wzrastająca sprzedaż w Chłopskim Jadle. W trzecim kwartale zeszłego roku wzrosła ona o 10 procent. Analityk Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych Rafał Irzyński twierdzi, że dobra sytuacja marki doprowadzi w najbliższym czasie do stopniowego rozwiązywania rezerw.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Nocowanie.pl bez optymizmu o
Krok w stronę uruchomienia połączeń z Polski do
Jak ubezpieczają się wyjeżdżający na
Raport Travelplanet pokazuje
Jakie nastroje ma pomorska branża
Sąd UE kwestionuje pomoc dla
Sieć restauracji wprowadza nowe menu
Samoloty wylądują nawet w gęstej mgle
Mały hotelik przeciwko TripAdvisor
ULC wprowadza środki ostrożności
Wczasy na luksusowym liniowcu?
Słabszy luty w podkrakowskich Balicach
Rusza kolejny punkt gastronomiczny w NoVa Park
Nowa firma na rynku hotelarskim
Jak MSZ pomagał poszkodowanym w zamachu?