Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- szukam pilota przewodnika
- TUI Specjalista ds. turystyki Wrocław
- Specjalista/ka ds. turystyki
- Manager produktu
- Specjalista ds. obsługi posprzedażowej Wrocław
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Pilot na wycieczkę do Czech
- referent d/s turystyki
- Pilot na Sardynię 24-28.04.2025


Chłopskie Jadło wyszło na prostą?
2014-01-17Spółka Sfinks, która zarządza restauracjami Sphinx, posiada rezerwy na drugą z sieci swoich restauracji. Sfinks może przeznaczyć na Chłopskie Jadło ponad 20 milionów złotych. Eksperci uważają, że to czas na rozwiązanie rezerw, ponieważ ta sieć wyszła już na prostą.
r e k l a m a
Jak informuje "Parkiet", w ostatnich kilku kwartałach można zauważyć stopniową poprawę wyników spółki na poziomie operacyjnym. Zyski, które mogą wyniknąć z rozwiązania rezerw stałyby się dodatkowym upominkiem dla inwestorów. Zarząd przedsiębiorstwa jest jednak ostrożny w takich działaniach.
Sylwester Cacek, prezes i największy akcjonariusz Sfinksa mówi, że rezerwy na Chłopskie Jadło zawiązano w momencie, gdy spółka miała bardzo duże problemy i poważnie zastanawiano się nad sprzedażą marki.
Prezes Sfinksa podkreśla, że od czasu kryzysu przedsiębiorstwa bardzo dużo rzeczy zmieniło się na lepsze. Został zmieniony wystrój lokali oraz oferta. Efektem tych zmian była wzrastająca sprzedaż w Chłopskim Jadle. W trzecim kwartale zeszłego roku wzrosła ona o 10 procent. Analityk Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych Rafał Irzyński twierdzi, że dobra sytuacja marki doprowadzi w najbliższym czasie do stopniowego rozwiązywania rezerw.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Komisja Europejska chce wesprzeć
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Nie wszystko idzie ku
Starsze aktualności:
Rośnie zainteresowanie małymi obiektami
Czego obawiają się Polacy jadący na
3/4 Europejczyków planuje wakacyjne
Ecco Travel oferuje specjalne
Strajk na lotnisku może wykluczyć odpowiedzialność za opóźniony
Nowe hotele z logiem B&B już
Accor rozbudowuje lifestylową
Majowe obłożenie zapowiada się
Sieć restauracji wprowadza nowe menu
Samoloty wylądują nawet w gęstej mgle
Mały hotelik przeciwko TripAdvisor
ULC wprowadza środki ostrożności
Wczasy na luksusowym liniowcu?
Słabszy luty w podkrakowskich Balicach
Meksyk: największe zamówienie w historii lotnictwa
Rusza kolejny punkt gastronomiczny w NoVa Park
Nowa firma na rynku hotelarskim
Jak MSZ pomagał poszkodowanym w zamachu?