Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Przestrzeń Cukru - szkolenie dla cukierników
Espai Sure (tłum. Przestrzeń Cukru) to nowy sposób pojmowania cukiernictwa. Oferowane szkolenie adresowane jest do profesjonalistów, którzy pojmują cukiernictwo jako coś więcej niż precyzyjne i matematyczne połączenie składników.
Zgodnie z założeniami Projektu, w skład którego wchodzi szkoła i restauracja Smak jest priorytetem. Pozostałe zmienne - technika wykonania i aranżacja deseru rozumianego jako danie, to uzupełniające środki wpływające na podniesienie jego jakości. Założenie tworzenia kontrastów w poszukiwaniu idealnych połączeń, odwodzi od utożsamianego z deserami słodkiego smaku. Opiera się na kombinacji podstawowych pięciu smaków - słodkiego, słonego, gorzkiego, kwasowego i korzennego. Oprócz traktowanych z poszanowaniem starych tradycyjnych technik cukierniczych w Espai Sucre stosuję się nowe techniki, produkty oraz narzędzia pozwalające na lepszą kontrolę nad smakiem. Przywiązuję się duże znaczenie do rozmieszczenia składników dania, aromatu oraz zabawy z temperaturami.
Innowacyjny projekt powstał w 2000 roku i niezmiennie cieszy się uznaniem i autorytetem wśród wielu krytyków kulinarnych, najlepszych cukierników i szefów kuchni. Restauracja dwukrotnie była ważnym celem na mapie gastronomicznej naszych podróży kulinarnych organizowanych dla polskich szefów kuchni w 2011 i 2012 roku do Barcelony.
PROGRAM WYJAZDU
1)Intensywne 3 - dniowe szkolenie cukiernicze teoretyczno-praktyczne w prestiżowej szkole Espai Sucre. Tematem szkolenia jest "Cukiernictwo restauracyjne. Desery Espai Sucre".
2) Wizyty studyjne u lokalnych przedsiębiorców produktów spożywczych oraz producentów wysokojakościowych produktów regionalnych takich jak np. suszone owoce i prażone bakalie oraz wizyty w sklepach ze sprzętem oraz akcesoriami dla cukiernictwa.
3)Zwiedzanie Barcelony w tym m.in. najbardziej znanego katalońskiego targu LA BOQUERIA - miejsca, w którym handluję się wyłącznie świeżymi produktami oraz historycznej barcelońskiej kawiarni CAFE L’OPERA
4)Wieczorne wizyty we wzorcowych restauracjach typowych dla regionu Katalonii oraz tapas barach, pożegnalna kolacja z menu degustacyjnym w restauracji Espai Sucre.
OFERTA OBEJMUJE:
- 3 dniowe szkolenie w Szkole Espai Sucre
- Opiekę profesjonalnego tłumacza na czas trwania podróży oraz szkoleń
- Bilety lotnicze + transfer do hotelu i z powrotem w Barcelonie
- Ubezpieczenie turystyczne
- 4 noclegi w pokoju 2 osobowym w komfortowych apartamentach w centrum Barcelony
- pełne wyżywienie
- kolację pożegnalną z wręczeniem certyfikatów oraz z menu degustacyjnym w Restauracji Espai Sucre
- Bilety na metro
OFERTA NIE OBEJMUJE:
KOLACJI W RESTAURACJACH Z GWIAZDKAMI MICHELIN LUB PROWADZONYCH PRZEZ ŚWIATOWEJ SŁAWY SZEFÓW KUCHNI CZY CUKIERNIKÓW
- Wejściówek podczas niedzielnego zwiedzania Barcelony
W szkoleniu może uczestniczyć maksymalnie 10 osób. PLANOWANY TERMIN 12-16. 08. 2012. Więcej informacji na temat szkolenia można uzyskać pod numerem telefonu (+48) 535 554 898 lub pisząc na adres m_joannaochniak@wp.pl.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Dział targi, konferencje, workshop:
POT promuje Polskę w Europie i
Narodowy Program Wsparcia dla Przemysłu Spotkań
POT przyznała rekomendacje na lata
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Airbus A380 na trasie Singapur - Frankfurt - Nowy Jork
Dreamliner - bo marzenia się spełniają?
Bagażowi zastrajkują w Wielkanoc
Gość hotelowy chciał wynieść... prysznic
Stolica wzbogaci się o nowe parki rozrywki
Silesia przyciąga, ale... nie na zakupy
easyJet: wyniki za lipiec 2012
Kraków Airport: nowe loty na Wyspy
Port lotniczy Warszawa - Modlin będzie finansowany przez Pekao SA