TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Hotel Mercure ogłosił konkurs na najlepszą potrawę

Marka Mercure zaprasza na konkurs zatytułowany "Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure".


Entuzjaści gotowania, zarówno amatorzy jak i profesjonaliści są zaproszeni do współtworzenia zimowej karty menu we wszystkich trzynastu hotelach sieci Mercure w Polsce. Chętni mogą przesłać swój autorski przepis na www.facebook.com/AccorhotelsPolska. Pod lupę specjalistów, którego składa się jury trafi zarówno wygląd jak i smak oraz oryginalność dania. Najlepsza zimowa przystawka zagości w menu na cały sezon zimowy, i będzie serwowana we wszystkich restauracjach hoteli Mercure. Zwycięzca otrzyma ponadto voucher na weekendowy pobyt dla 2 osób w hotelu.

Przygotowanie potrawy, która zachwyci surowe jury wcale nie będzie takie proste. Danie ma być inspirowane tradycyjną kuchnią polską, a składniki mają być najwyższej jakości z tych dostępnych w kraju. Wartość energetyczna ma być na poziomie 450 kcal, koszt zaś nie powinien przekroczyć 15 złotych. Bardzo ważne, aby przygotowanie nie zajmowało zbyt wiele czasu i było wykonalne równie szybko w skali wielu porcji.

Nadesłana propozycja powinna zawierać dokładny spis składników oraz opis przygotowania, a zdjęcie gotowej potrawy uatrakcyjni zgłoszenie. Konkurs trwa do połowy sierpnia.

"Zapraszamy do wspólnej zabawy wszystkich, których pasją jest gotowanie - nasz konkurs to dobry sposób, by sprawdzić swoje kulinarne talenty i zweryfikować gastronomiczne fantazje. Autorski przepis we wszystkich kartach menu w 13 hotelach Mercure w Polsce to wyjątkowe wyróżnienie dla kucharza - amatora, czy też profesjonalisty" - zachęca do udziału w konkursie Anna Krupa-Cristescu, Mercure Brand Manager Grupy Hotelowej Orbis.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Marka Mercure zaproszenie tytuł Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure Entuzjaści gotowania amatorzy profesjonaliści menu zimowa karta w Polsce Polska faebook.com Accor hotels Polska Zwycięzca voucher weekend w hotelu potrawa jury danie tradycyjna kuchnia polska składniki wartość energetyczna 450 kcal koszt Autorski przepis zabawa pasjonaci gotowanie Anna Krupa-Cristescu Mercure Brand Manager Grupa Hotelowa Orbis konkurs




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję