
Hotel Mercure ogłosił konkurs na najlepszą potrawę
2011-08-09Marka Mercure zaprasza na konkurs zatytułowany "Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure".
r e k l a m a
Entuzjaści gotowania, zarówno amatorzy jak i profesjonaliści są zaproszeni do współtworzenia zimowej karty menu we wszystkich trzynastu hotelach sieci Mercure w Polsce. Chętni mogą przesłać swój autorski przepis na www.facebook.com/AccorhotelsPolska. Pod lupę specjalistów, którego składa się jury trafi zarówno wygląd jak i smak oraz oryginalność dania. Najlepsza zimowa przystawka zagości w menu na cały sezon zimowy, i będzie serwowana we wszystkich restauracjach hoteli Mercure. Zwycięzca otrzyma ponadto voucher na weekendowy pobyt dla 2 osób w hotelu.
Przygotowanie potrawy, która zachwyci surowe jury wcale nie będzie takie proste. Danie ma być inspirowane tradycyjną kuchnią polską, a składniki mają być najwyższej jakości z tych dostępnych w kraju. Wartość energetyczna ma być na poziomie 450 kcal, koszt zaś nie powinien przekroczyć 15 złotych. Bardzo ważne, aby przygotowanie nie zajmowało zbyt wiele czasu i było wykonalne równie szybko w skali wielu porcji.
Nadesłana propozycja powinna zawierać dokładny spis składników oraz opis przygotowania, a zdjęcie gotowej potrawy uatrakcyjni zgłoszenie. Konkurs trwa do połowy sierpnia.
"Zapraszamy do wspólnej zabawy wszystkich, których pasją jest gotowanie - nasz konkurs to dobry sposób, by sprawdzić swoje kulinarne talenty i zweryfikować gastronomiczne fantazje. Autorski przepis we wszystkich kartach menu w 13 hotelach Mercure w Polsce to wyjątkowe wyróżnienie dla kucharza - amatora, czy też profesjonalisty" - zachęca do udziału w konkursie Anna Krupa-Cristescu, Mercure Brand Manager Grupy Hotelowej Orbis.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Turystyka budzi się nad
Mazowsze przyciągnęło więcej
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Dział hotele, pensjonaty:
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie
Europejskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców Turystycznych rozpoczyna
Polski mazurek w top10 dań
Starsze aktualności:
Sun & Snow rozszerza działania
Ile Polacy chcą wydać na
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska
Jak polskie obiekty szykują się do
McDonald`s przegrał przed Sądem
Czego boją się Polacy na
Jakich wakacji szukano w
Dofinansowania wycieczek dla szkół za 70 mln
Hotelzon ogłasza wejście na polski rynek
Kto przewiózł najwięcej pasażerów?
Regiony turystyczne promują się masażami
Wiosenne pobudzenie w kawiarniach coffeeheaven
Przychody Rainbow Tours S.A. w sierpniu 2011 r.
Konkurs Ale Pasztet! zakończony
Włoski przewoźnik tonie w długach
Pierwszy pięciogwiazdkowiec w Zamościu - dziś otwarcie
Portugalia będzie inwestować w turystykę religijną
Czech Airlines na dużym deficycie
Hotel Santana w Mahmutlar (Turcja) - ktos był w tym roku???