Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Kierownik Salonu Sunnytime.pl
- pilot
- Salon Franczyzowy Coral Travel Wrocław
- Itaka Zawiercie - specjalista ds. turystyki
- Szukam pilota na wycieczkę na Litwę 13-14.09.2025
- Oman - Hotel Representative & Guide (Polish...
- pilotaż wycieczki do Hiszpanii 18-26.09
- Starszy Specjalista ds. turystyki
- Pilot Włochy 17-27.09.2025
- Przewodnik Wycieczek Kulinarnych/ GDAŃSK


Hotel Mercure ogłosił konkurs na najlepszą potrawę
2011-08-09Marka Mercure zaprasza na konkurs zatytułowany "Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure".
r e k l a m a
Entuzjaści gotowania, zarówno amatorzy jak i profesjonaliści są zaproszeni do współtworzenia zimowej karty menu we wszystkich trzynastu hotelach sieci Mercure w Polsce. Chętni mogą przesłać swój autorski przepis na www.facebook.com/AccorhotelsPolska. Pod lupę specjalistów, którego składa się jury trafi zarówno wygląd jak i smak oraz oryginalność dania. Najlepsza zimowa przystawka zagości w menu na cały sezon zimowy, i będzie serwowana we wszystkich restauracjach hoteli Mercure. Zwycięzca otrzyma ponadto voucher na weekendowy pobyt dla 2 osób w hotelu.
Przygotowanie potrawy, która zachwyci surowe jury wcale nie będzie takie proste. Danie ma być inspirowane tradycyjną kuchnią polską, a składniki mają być najwyższej jakości z tych dostępnych w kraju. Wartość energetyczna ma być na poziomie 450 kcal, koszt zaś nie powinien przekroczyć 15 złotych. Bardzo ważne, aby przygotowanie nie zajmowało zbyt wiele czasu i było wykonalne równie szybko w skali wielu porcji.
Nadesłana propozycja powinna zawierać dokładny spis składników oraz opis przygotowania, a zdjęcie gotowej potrawy uatrakcyjni zgłoszenie. Konkurs trwa do połowy sierpnia.
"Zapraszamy do wspólnej zabawy wszystkich, których pasją jest gotowanie - nasz konkurs to dobry sposób, by sprawdzić swoje kulinarne talenty i zweryfikować gastronomiczne fantazje. Autorski przepis we wszystkich kartach menu w 13 hotelach Mercure w Polsce to wyjątkowe wyróżnienie dla kucharza - amatora, czy też profesjonalisty" - zachęca do udziału w konkursie Anna Krupa-Cristescu, Mercure Brand Manager Grupy Hotelowej Orbis.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Niemcy i Czesi dominują nad Bałtykiem na Pomorzu
Gdzie płacimy więcej - nad morzem, czy w
Polacy chcą jeszcze wyjechać pod koniec
Dział hotele, pensjonaty:
Nowa dyrektor generalna Moxy Poznań
Starsze aktualności:
Itaka podpisuje nową umowę z
Projekt opłaty turystycznej niepokoi branżę
eSky zmienia model obsługi
Najlepszy Produkt Turystyczny Wielkopolski
Obiekty noclegowe zanotowały wzrost liczby gości w pierwszym
Niemcy krytykowani za przywrócenie kontroli
Trybunał Sprawiedliwości rozpatrzył skargi na Pakiet
TFP zacznie wypłacać pieniądze, zamiast je
Kiepskie dworce autobusowe szkodzą
Hotelzon ogłasza wejście na polski rynek
Kto przewiózł najwięcej pasażerów?
Regiony turystyczne promują się masażami
Wiosenne pobudzenie w kawiarniach coffeeheaven
Przychody Rainbow Tours S.A. w sierpniu 2011 r.
Konkurs Ale Pasztet! zakończony
Włoski przewoźnik tonie w długach
Pierwszy pięciogwiazdkowiec w Zamościu - dziś otwarcie
Portugalia będzie inwestować w turystykę religijną
Czech Airlines na dużym deficycie
Hotel Santana w Mahmutlar (Turcja) - ktos był w tym roku???