Public relations w turystyce - teraz bezpłatnie
"Public Relations w Turystyce - Zintegrowany Dialog z Otoczeniem" to nowy unijny projekt skierowany wyłącznie do branży turystycznej, gastronomicznej i hotelarskiej. Właściciele i pracownicy mikro, małych i średnich firm z województwa mazowieckiego mogą wziąć udział
w bezpłatnym 6 - dniowym kursie szkoleniowym.
Dofinansowania z Unii Europejskiej umożliwiają nie tylko rozwijanie kwalifikacji, ale również zdobywanie zupełnie nowych umiejętności. Public relations choć nie jest nową dziedziną wiedzy, w Polsce rozwija się stosunkowo od niedawna. Przez wiele lat mylony z marketingiem, traktowany wyłącznie jako forma promocji, PR ma ogromny potencjał, również w branży turystycznej.
Dlaczego warto wziąć udział w projekcie? "Ponieważ jest to kompleksowy 6-dniowy kurs szkoleniowy. Zajęcia prowadzą sprawdzeni trenerzy, posiadający praktyczne doświadczenie w branży PR. Biorąc udział w projekcie uczestnicy dowiedzą się jak właściwie tworzyć strategie public relations, czym jest i jak budować właściwą tożsamość i wizerunek firmy, jakie działania podejmować w czasie kryzysu, jak wykorzystać social media w prowadzonej działalności. Podczas zajęć uczestnicy poznają zasady prowadzenia relacji z mediami, przetrenują również sztukę wystąpień publicznych" - podkreśla Anna Zakrzewska, Kierownik Projektu.
Czy firmy z branży turystycznej wykorzystują potencjał public relations? "Zdaniem Karoliny Hausner, właścicielki agencji public relations PRownia - Sztuka Relacji, coraz więcej przedsiębiorstw z branży turystycznej, hotelarskiej i gastronomicznej szuka możliwości budowania dobrych relacji z otoczeniem właśnie przy wykorzystaniu PR. Zapytań jest coraz więcej. Obserwujemy szczególne zainteresowanie social media. Widać wyraźnie, że poszukiwane są możliwości bardziej spersonalizowanego sposobu docierania do klientów. Potwierdzają to wyniki badań, wg. których w 2011 r. social media były najczęściej wykorzystywanym narzędziem w branży turystycznej do angażowania online potencjalnych klientów (World Travel Market, Global Trends Report 2011). Konkurencja w branży turystycznej jest bardzo duża, zwłaszcza w województwie mazowieckim, w którym odnotowuje się największą koncentrację podmiotów (614, co stanowi 20% ogółu), dlatego warto pomyśleć o wyróżnieniu się na rynku poprzez aktywne działania PR" - dodaje K. Hausner.
Jakie są zasady udziału w projekcie? Projekt skierowany jest do przedsiębiorców i ich pracowników z sektora MMŚP z terenu województwa mazowieckiego działających w branży turystycznej, hotelarskiej lub gastronomicznej. Uczestnik musi wykazać się wyższym wykształceniem lub wykształceniem zawodowym bądź technicznym w zakresie turystyki, hotelarstwa czy gastronomii. Powinien również pracować lub zamieszkiwać na terenie województwa. Wszystkie szczegółowe informacje są dostępne na stronie www.pr.firma2000.pl
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Długie weekendy listopadowe również
Sierpień będzie lepszy od
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Dział biura turystyczne:
PAŻP i Ryanair będą współpracować
Nowy Dyrektor Sprzedaży i Marketingu EXIM
Opłata turystyczna to głupi pomysł, ale projekt jest w fazie
Gdzie chcieliby polecieć
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Fałszowali przeglądy techniczne autokarów
Dreamliner nie wyleciał do Monachium
Krótsze wakacje - straty dla branży turystycznej
Igły w kanapkach dla pasażerów
Znamy najlepszą agroturystykę na Mazurach
W Karkonoszach wypoczniesz taniej
Dobry bilans roczny w Pyrzowicach
Novotel wprowadza nowy koncept gastronomiczny
Jak zmienił się rozkład lotów w sezonie zimowym?
Sternik z Costa Concordii pomylił strony
Ile zapłacimy za nocleg w hotelu?