TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Kurt Scheller w Pałacowej

W niedzielę 27 stycznia 2013 r. o godz. 15:00 w Restauracji Pałacowej Hotelu Anders w Starych Jabłonkach odbędzie się III wydarzenie z cyklu Wine&Food Day. Tym razem gościem Dariusza Strucińskiego, Szefa Kuchni Hotelu Anders, będzie Kurt Scheller, dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej.


Kurt Scheller to laureat wielu prestiżowych nagród kulinarnych, a także członek i założyciel polskich i zagranicznych organizacji kulinarnych. Od roku 2002 prowadzi on również, sygnowaną własnym nazwiskiem, Akademię sztuki kulinarnej. Telewidzom znany jest m.in. z programu pt. "Alfabet kulinarny Kurta Schellera", który emitowany był w telewizji Polsat. W roku 2012 był on także gościem specjalnym w programie MasterChef.
W menu III odsłony Wine&Food Day znajdą się: pralina z kaszanki z bukietem sałat (przystawka), zupa krem z pietruszki, rolada z pstrąga i łososia na gulaszu z kaszy jęczmiennej (danie główne), a na deser piwny tort z sosem malinowym.

Cena za uczestnictwo osoby dorosłej w tym wydarzeniu to 70 zł, dla dzieci w wieku 4-12 lat - 30 zł, a dla dzieci do lat 3 uczestnictwo jest bezpłatne. Dodatkowo, dla najmłodszych uczestników przewidziano również zabawy z animatorką. W cenie znajduje się menu, a także degustacja specjalnie dobranych win.

Aby wziąć udział w Wine&Food Day, należy dokonać rezerwacji telefonicznej lub mailowej do 25 stycznia 2013 r.

Dotychczasowe spotkania w ramach Wine&Food Day w Hotelu Anders odbywały się w październiku i listopadzie 2012 roku i utrzymane były w stylu włoskim. Gościem Dariusza Strucińskiego w obu poprzednich edycjach był Marco Ghia, kucharz z Sycylii.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Restauracja Pałacowa Hotel Anders Stare Jabłonki Kurt Scheller dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej sztuka kulinarna MasterChef Akademia sztuki kulinarnej Wine&Food Day uczestnictwo menu wydarzenie animatorka nagroda kulinarna gulasz kasza jęczmienna uczestnicy rezerwacja telefoniczna Marco Ghia kucharz z Sycylii Sycylia




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję