Dobry kelner to sukces restauracji
W lokalu gastronomicznym wcale nie najważniejsze jest menu. To czy klient wróci do restauracji w dużej mierze zależy od... kelnera.
Zazwyczaj pracę kelnera/ki wykonują studenci. Traktują to zajęcie tymczasowo i nie poświęcają mu się odpowiednio. Praca kelnera wymaga cierpliwości, pewnej wrodzonej życzliwości oraz dobrej kondycji fizycznej. Kelner powinien też dobrze znać menu i umieć doradzić klientowi w wyborze dania.
Jak więc zmotywować pracowników? Jednym ze sposobów są konkursy. Zasady konkursów dla pracowników restauracji powinny być proste i umożliwiać śledzenie na bieżąco wyników. Ważne jest też, żeby o wynik walczyła cała restauracja. Pula nagród musi być dzielona między wszystkich pracowników. Dzięki temu można dobrze zintegrować zespół.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Motywowanie pracownika
[2015-08-04 13:21 31.61.138.*]
A to Ci dopiero błyskotliwa podpowiedź. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Starsze aktualności:
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
POT: Połowa Polaków planuje wyjazdy w sezonie
Najpopularniejsze kierunki citybreak w 2023
Większość Polaków wyjedzie w
TSUE rozpatrzył skargę Wizz Air na pomoc dla linii
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Nad Bałtykiem gotowi na ferie
Miasta apelują o uregulowanie najmu
Dokąd na ferie z biurem
Nowe gwarancje zniszczyły Lemur Travel
Kraków chce ułatwień dla autobusów turystycznych
Ile polskie firmy przeznaczają na podróże biznesowe?
Ten region cieszy się dużą popularnością
Smart Helpline wybrał Travelport
Dominos Pizza - dynamiczny rozwój sieci
Katastrofa rosyjskiego samolotu. Nikt nie przeżył.
Marszałek mówi STOP dwóm touroperatorom
Polski turysta został dawcą twarzy