TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Dobry kelner to sukces restauracji

W lokalu gastronomicznym wcale nie najważniejsze jest menu. To czy klient wróci do restauracji w dużej mierze zależy od... kelnera.


Zazwyczaj pracę kelnera/ki wykonują studenci. Traktują to zajęcie tymczasowo i nie poświęcają mu się odpowiednio. Praca kelnera wymaga cierpliwości, pewnej wrodzonej życzliwości oraz dobrej kondycji fizycznej. Kelner powinien też dobrze znać menu i umieć doradzić klientowi w wyborze dania.

Jak więc zmotywować pracowników? Jednym ze sposobów są konkursy. Zasady konkursów dla pracowników restauracji powinny być proste i umożliwiać śledzenie na bieżąco wyników. Ważne jest też, żeby o wynik walczyła cała restauracja. Pula nagród musi być dzielona między wszystkich pracowników. Dzięki temu można dobrze zintegrować zespół.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
dobry kelner praca kelnera sukces restauracji menu kelnerka motywacja motywowanie pracowników restauracji konkursy


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję