TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Dobry kelner to sukces restauracji

2012-07-10

W lokalu gastronomicznym wcale nie najważniejsze jest menu. To czy klient wróci do restauracji w dużej mierze zależy od... kelnera.

r e k l a m a


Zazwyczaj pracę kelnera/ki wykonują studenci. Traktują to zajęcie tymczasowo i nie poświęcają mu się odpowiednio. Praca kelnera wymaga cierpliwości, pewnej wrodzonej życzliwości oraz dobrej kondycji fizycznej. Kelner powinien też dobrze znać menu i umieć doradzić klientowi w wyborze dania.

Jak więc zmotywować pracowników? Jednym ze sposobów są konkursy. Zasady konkursów dla pracowników restauracji powinny być proste i umożliwiać śledzenie na bieżąco wyników. Ważne jest też, żeby o wynik walczyła cała restauracja. Pula nagród musi być dzielona między wszystkich pracowników. Dzięki temu można dobrze zintegrować zespół.



 
     

Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
dobry kelner praca kelnera sukces restauracji menu kelnerka motywacja motywowanie pracowników restauracji konkursy


Komentarze:

Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za wypowiedzi na forum. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję