Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. Turystyki Warszawa Bielany
- Specjalista ds. Turystyki
- REZYDENT TURYSTYCZNY - GRECJA / KRETA -...
- Pilot Mediolan 19 - 22.06.2025
- PILOT Bratysława Wiedeń Brno
- Praca w biurze podróży w Krakowie
- Przewodnik w Toskanii
- Pracownik biura podróży
- PRACA W TURCJI - SEZON 2025
- Pilotaż wycieczek szkolnych z Pucka/kwiecień,maj


Pasażerowie napiją się cydru
2014-09-09Od 9 września pasażerowie wagonów restauracyjnych i barowych WARS mogą znaleźć w ofercie cydr.
r e k l a m a
"Cider Inn" produkowany ze świeżych, polskich jabłek. Ten napój pojawi się w dwóch odsłonach - wytrawnej i półwytrawnej o zawartości alkoholu do 4,5 proc. Wprowadzenie cydru to element promocji polskich, naturalnych produktów. Napój alkoholowy pojawi się w ofercie WARS na razie do końca października. "Cydr serwowany w WARS ma delikatnie wytrawny smak. To doskonały napój orzeźwiający, który pasuje do wielu dań, takich jak panierowany camembert czy grillowana pierś z kurczaka."- mówi Piotr Zaborowski, szef kuchni WARS.
Wspieranie sprzedaży polskich owoców to nie pierwsza tego typu inicjatywa zorganizowana w pociągach. W ramach wspólnej akcji PKP Intercity i WARS, pasażerowie pociągów Express Intercity (EIC) w ramach poczęstunku otrzymują także jabłka z rodzimych sadów. Do rozdania jest aż 280 000 owoców.
"Pod koniec czerwca zmieniliśmy ofertę menu. Jednak cały czas chcemy wprowadzać do naszej oferty kolejne, polskie produkty. WARS to doskonałe miejsce do promowania produktów regionalnych, również dlatego, że mamy tutaj grupę odbiorców dostępną przez określony czas."- mówi Paweł Dudek, prezes zarządu WARS S.A.
Jak zapowiada WARS w kolejowym menu pasażerowie będą mogli liczyć na kolejne, regionalne przysmaki.
Komentarze
Tagi:
Dział transport:
Nowe połączenie z Kraków
UE podpisuje umowę z Kanadą w sprawie danych
Starsze aktualności:
Jakich wakacji szukano w
Dofinansowania wycieczek dla szkół za 70 mln
Nowe kierunki w ofercie EXIM
Wenecja idzie dalej z
Prezes Polskiej Grupy Lotniczej
Grecja próbuje odzyskać marmury z
Duży touroperator
Światowe Forum Ekonomiczne o rozwoju sektora
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
Hotel Gołębiewski nie ruszy w
Turystyka dużo lepiej oceniana przez
Poznań na portalu dla turystów
Warsztaty kulinarne w hotelu Bryza z Juraty
Travelplanet wdraża nową strategię rozwoju
Polacy nie korzystają z wakacyjnych polis?
Zaostrzone środki bezpieczeństwa na lotnisku
UOKiK zgadza się na sprzedaż PKL
Osada Średniowieczna w Hucie Szklanej: podróż w czasie w zasięgu ręki
Starbucks w centrum handlowym Warszawa Wileńska
Gdzie Polacy spędzą wakacje 2012
Bal Sylwestrowy dla Sibli, Sylwester Singli