Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Czas na festiwal kulinarny - Wianki ze smakiem
"Wianki ze smakiem" to tematyczny festiwal kulinarny, na który zapraszają poznańscy restauratorzy. Impreza odbędzie się w sobotę tj. 21 lipca w stolicy Wielkopolski. Podczas festiwalu swoje walory kulinarne zaprezentują trzy restauracja, które zapowiedziały udział w przedsięwzięciu: restauracja Wiankowa, Oberża Pod Dzwonkiem oraz Toga.
Organizatorzy zapewniają, iż nie zabraknie emocji prosto z kulinarnego światka. Prawdziwą ucztą bowiem nie będzie kosztowanie efektów pracy szefów kuchni ale spektakularny proces ich tworzenia.
Zgodnie z obiecującą nazwą festiwalu uczta rozpocznie się w restauracji Wiankowej przy ul. Wiankowej. Szef kuchni Andrzej Dziwkowski zaprasza chętnych na pokaz kulinarny, który rozpocznie się o godzinie 13. Dwie godziny później przeniesiemy się na plac Wolności, gdzie na gości będą czekać kolejne wariacje kulinarne. Kolejnym punktem programu "Wianków ze smakiem" będzie pokaz kulinarny szefa kuchni Oberży Pod Dzwonkiem, który rozpocznie się o godzinie 19. Restauracja przygotowała na tę okazję liczne promocje: przy wcześniejszej rezerwacji stolika bar serwuje paniom drinki z palemką. Panom, którzy przyjdą z różą w zębach lub goździkiem w butonierce, poda małe piwko gratis. Oprócz tego przez cały wieczór obowiązuje zniżka 20 proc. na wszystkie dania z karty.
Zakończenie festiwalu powróci do restauracji Wiankowej, gdzie o godzinie 21 szef kuchni uraczy wszystkich swoja popisową potrawą - pierogiem jednej nocy. Panie, które przyjdą z kwiatem we włosach luz z czerwonymi bądź pomarańczowymi koralami na szyi, otrzymają do kolacji kieliszek wina gratis.
"Wianki ze smakiem" to druga impreza organizowana w ramach projektu Kulinarny Poznań. Pierwszą była "Noc Restauracji", która odbyła się 25 maja w trzech miastach: w Poznaniu, Gdyni i Białymstoku. Impreza cieszyła się wielkim zainteresowaniem, było to pierwsze tego typu wydarzenie nie tylko w Polsce, ale i w Europie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Długie weekendy listopadowe również
Sierpień będzie lepszy od
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Dział centra informacji i promocji:
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Coraz częściej podróżujemy w odległe zakątki świata
Prezes Ryanaira z wizytą w Polsce
Jak przygotować się do targów?
II edycja Festiwalu Spowalniania Czasu - Tour de Fromage
Sprawdź najpopularniejsze kierunki na city break
Polacy wybierają rodzime stoki narciarskie
Sprintair dla studentów i emerytów
Wykład i dyskusja nt zabezpieczeń finansowych dla touroperatorów
Czy to na pewno koniec białego szaleństwa?
Pracownicy niemieckich lotnisk strajkują
Wigilia firmowa w restauracji Sphinx?
Citron Travel ma nowego managera ds. rozwoju