Ogłoszenia
Ogłoszenia
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
- Przewodnik, pilot po USA
- Opiekun klienta - turystyka kolonijna
- Poprowadź z nami biuro podróży
- Poszukiwany pilot po Dreźnie
- wychowawca na zimowisku
- Specjalista ds. Turystyki
- specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds. turystyki
Prokuratura wyjaśnia co z kiełbasą
Przedsiębiorca ze Świnoujścia, w piwnicy hotelu, którego był właścicielem, ukrył nielegalną masarnię. Na ślad zakładu trafili pracownicy sanepidu i policja. Masarnia była tak wydajna, że mogłaby zaopatrywać niewielki sklep mięsny.
Masarnia była wyposażona w wędzarnię, zamrażarki, maszynę do nadziewania kiełbas oraz przyprawy i środki peklujące. Kontrolerzy sanitarni znaleźli osłonki na kiełbasy wraz z nazwami legalnych firm masarskich z Polski i Litwy, a także kilkadziesiąt kilogramów poćwiartowanego mięsa, które czekało na przetworzenie.
Z relacji pracowników sanepidu wynika, iż oprócz mięsa, w masarni znajdował się grzyb... na ścianach, brakowało również płytek w podłodze.
Pomimo iż, przedsiębiorczy biznesmen, tłumaczył, że masarnia powstała na potrzeby wesela chrześniaka, powiatowy lekarz weterynarii nałożył na niego 50 tys. złotych kary. Sprawa trafiła do prokuratury, która chce ustalić czy wędliny wyprodukowane przez hotelarza spożywali turyści w Świnoujściu. Istnieją przypuszczenia, że nielegalna masarnia działała co najmniej od pół roku.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-10 12:50 80.52.226.*]
a co z lokalnymi produktami? to juz nie wolno produkować i sprzedawać? odpowiedz »
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-11 08:43 83.8.155.*]
Przynajmniej robił prawdziwą kiełbasę a nie wyrób kiełbasopodobny !!!! odpowiedz »
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-11 08:45 83.8.155.*]
Przynajmniej robił prawdziwą kiełbasę a nie wyrób kiełbasopodobny !! odpowiedz »
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-13 12:25 79.191.44.*]
napewno jego kiełbasa była lepsza niz ta sprzedawana w sklepach napompowana różnymi środkami, widoczne dziurki od igieł do szprycowania, naiwni klienci odpowiedz »
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-14 13:44 83.8.153.*]
Restauracja na swoje potrzeby (a także na wynos) może robić dowolne potrawy także własne wędliny np. białą kiełbasę, Problem przygotowania sanitarnego i określenia w zgłoszeniu do sanepidu zakresu działalności. I tu pewnie były braki. Ale od czego są kontrole sanitarne i odpowiednie sankcje.
Myślę że cały temat zbyt nadmuchany. Do czego tu prokuratura !! odpowiedz »
Dział gastronomia:
Dział hotele, pensjonaty:
HOTREC: Booking.com nie przestrzega ustawy o rynkach
Starsze aktualności:
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
POT: Połowa Polaków planuje wyjazdy w sezonie
Najpopularniejsze kierunki citybreak w 2023
Większość Polaków wyjedzie w
TSUE rozpatrzył skargę Wizz Air na pomoc dla linii
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Trwa głosowanie na najlepszy hotel
Titanic zabytkiem chronionym UNESCO
Zimowe atrakcje w czeskich górach
Nowe połączenia Austrian Airlines
Cena biletu zależy od wagi pasażera!
Festiwal podróżniczy Dni Turystyki
Bezpłatny wstęp na Targi EuroGastro 2012
Karty simpass do tanich rozmów niedzynarodowych znacie?Polecacie?
Czego chcą pracodawcy z branży turystycznej?
Ile zarobił AmRest w I kwartale?
Samolot jak najlepsza restauracja?
Myśliwce eskortowały samolot pasażerski
Ryanair - milion pasażerów mniej