Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki
- Pilot wycieczek
- Sprzedam narciarski ośrodek noclegowy
- BUŁGARIA - Rezydent/ka - praca sezonowa
- Specjalista/-ka Ds. Turystyki
- Pilotaż do Saksonii z Wrocławia/6-7.06
- Specjalista ds. turystyki
- PRACA W BIURZE PODRÓZY
- Pilot wycieczek Chiny Hongkong
- Specjalista ds turystyki Konin - biuro podróży...


Warsztaty dla branży gastronomicznej
2013-01-29W lutym wystartuje trzecia już edycja Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych Tomasza Dekera. Na gości workshopu czeka szereg kulinarnych wrażeń. Uczestnicy w nagrodę otrzymają firmowy fartuch, własne wypieki, receptury oraz dyplom ukończenia warsztatów.
r e k l a m a
Harmonogram Warsztatów:
Termin: 16 lutego 2013
Temat: Walentynkowe Desery
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Zaskocz swoja połówkę niesamowitymi deserami przygotowanymi specjalnie na tą okazje. Będziemy uczyć się przygotowywać desery na bazie produktów o których możemy powiedzieć iż pełnią w kuchni funkcje afrodyzjaków. Czyli spotkamy się z figami, lotosem, imbirem, laskami wanilii, werbena, różą i innymi produktami.
Termin: 16 lutego 2013
Temat: Królestwo Serników
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Na tych warsztatach nauczymy się robić serniki na każdą porę roku. Będziemy robić serniki z owocami, karmelem, z czekoladą, lekkie i zbite, odpiekane jak i te które pieczenia nie potrzebują. Wykorzystamy cały wachlarz możliwości jakie daje nambogactwo rodzajów sera, będzie nasz twaróg, włoska ricotta, amerykańska Philadelphia. A wszystko na kruchych spodach lub soczyście czekoladowych biszkoptach.
Termin: 16 marca 2013
Temat: Czekoladowe Fantazje
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Kurs robienia pralin i trufli. Nauczymy się jak obchodzić się z czekoladą, tak by odwdzięczyła się nam cudownymi pralinami i truflami. Będziemy temperować czekoladę, poznamy jej kaprysy i wymagania. Nauczymy się przygotowywać genaże i inne nadzienia do czekoladek.
Termin: 16 marca 2013
Temat: Czekoladowe figurki
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Czy jesteśmy skazani na czekoladowe zające i mikołaje w folii ze sklepu ? Nie.
Na tym szkoleniu nauczymy się obchodzić z czekoladą jak z bliską osobą, dzięki czemu poznamy świat nieograniczonych możliwości czekolady. Nauczymy się tworzyć małe arcydzieła z czekolady które wywołają zachwyt na niejednej twarzy i to niekoniecznie dziecięcej.
Termin 13 kwiecień 2013
Temat: Zdrow(sz)e Słodkości
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Na tych warsztatach spróbujemy połączyć ogień z wodą. Cukier biały zastąpimy melasą, cukrem trzcinowym i innymi naturalnymi produktami słodzącymi. Nauczymy przygotowywać się torty, ciasta, ciasteczka jak i desery bez dodatku białego cukru i glutenu. Będą też ciastka dla wegan. Wszystko oczywiście w myśl reguł Slow Foodu. Będzie smacznie i zdrowo.
Termin: 13 kwiecień 2013
Temat: Pieczywo
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Każdy z nas nieraz tęsknił za smakiem chleba na prawdziwym zakwasie, bez polepszaczy czy tez innej chemii. Na tym szkoleniu nauczymy się robić pyszne polskie chleby żytnie, pszenne ale i nie tylko. Będziemy odpiekać chleb kukurydziany, jak i pieczywa z ziarnami czy tez ziołami. A wszystko cudownie świeże i naturalne a co za tym idzie, zdrowe.
Termin: 20 kwietnia 2013
Temat: Glamour
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Te warsztaty przybliżą nam desery i ciasta które na stale weszły do kanonu cukierniczego na całym świecie. Po kilku godzinach tego szkolenia będziecie z uśmiechem na ustach przygotowywać desery które do tej pory wydawały się wam zbyt skomplikowane lub ich nazwa niewiele wam mówiła.Będą to m.in. Słynna Melba, Mille-feuille, Creps Suzette, Tartufo, Creme brulee, Tort Bezowy Pavlova
Termin: 20 kwietnia 2013
Temat: Tarty
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Wszyscy je uwielbiamy, potrafią zaskakiwać swoją formą, nadzieniem, rodzajem ciasta. Tarty to często szybki sposób na wyczarowanie w 20 minut słodkiej niespodzianki dla niezapowiedzianych gości. Przygotujemy tarty na bazie ciasta kruchego, francuskiego, filo, z nadzieniami owocowymi jak i klasycznie czekoladowymi, ze świeżymi owocami jak i owocami dojrzewającymi w nalewkach alkoholowych, delikatnie kruche jak i te z rozkosznie chrupiące w ustach.
Termin: 27 kwietnia 2013
Temat: Królewskie Torty
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Połączenie tradycji i nowoczesności. Nauczymy się wyczarowywać niepowtarzalne torty na każdą okazje. Tort na urodziny lub specjalną okazją po warsztatach będzie wydawał się bajecznie prostą sprawa. Będziemy robić torty na tradycyjnych biszkoptach jak i biszkoptach bezglutenowych, dakłasach i waflach. Z kremami lekkimi na bazie czekolad jak i te cięższe na bazie mascarpone, znajdzie się też coś dla zwolenników jak najlżejszych kremów z wykorzystaniem jogurtów. Nauczymy się robić torty z staropolskich receptur jak i te nowoczesne charakteryzujące się lekkością i umiarem w doborze składników a przede wszystkim zaskakującymi połączeniami.
Termin: 27 kwietnia 2013
Temat: Vive la France!
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12
Opis:
Cukiernictwo artystyczne w oparciu o klasyczną kuchnie francuską. Na tych warsztatach będziemy tworzyć desery i ciasta o niebanalnej formie jak i kompozycji smakowej. To szkolenie przesunie o wieki granice waszych umiejętności cukierniczych. Nie straszne będą Wam wyszukane dekoracje z czekolady lub Isomaltu, a wśród znajomych będziecie mogli błyszczeć w pełni zasłużonym blaskiem.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Gault & Millau wraca do
Majówką nad morzem rządzi
Mazowsze przyciągnęło więcej
Dział centra informacji i promocji:
Starsze aktualności:
Większość Polaków wybiera All
Jak piloci Emirates ograniczają zużycie paliwa i emisję podczas operacji
FlixBus zwiększa liczbę
Nekera zaczyna sprzedaż lata
Konto na booking.com dobrym celem dla
Wycieczki tanieją przed
UOKiK wydaje decyzję w sprawie
Śląskie analizuje potencjał wydarzeń
Opinie o hotelach są dla Polaków
Wakacje.pl - ten rok będzie
Baltic Ground Services odpowiedzialny za catering
Chochołowy Dwór serwuje dania z tradycyjnego pieca opalanego drewnem
WOW - nowa linia lotnicza w Polsce
Mniej niż połowa Polaków wyjechała na urlop
Finał konkursu Tradycyjne Produkty - Nowoczesna Kuchnia Polska
Nowy Country Manager w Travelport
"Tu byłem!" Zobacz mnie na www…!
Jak sobie radzą nadmorskie miejscowości na Facebooku?
Virgin America z nową platformą rozrywkową
Nowa atrakcja turystyczna w Gdańsku