TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Warsztaty dla branży gastronomicznej

W lutym wystartuje trzecia już edycja Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych Tomasza Dekera. Na gości workshopu czeka szereg kulinarnych wrażeń. Uczestnicy w nagrodę otrzymają firmowy fartuch, własne wypieki, receptury oraz dyplom ukończenia warsztatów.


Harmonogram Warsztatów:

Termin: 16 lutego 2013

Temat: Walentynkowe Desery
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Zaskocz swoja połówkę niesamowitymi deserami przygotowanymi specjalnie na tą okazje. Będziemy uczyć się przygotowywać desery na bazie produktów o których możemy powiedzieć iż pełnią w kuchni funkcje afrodyzjaków. Czyli spotkamy się z figami, lotosem, imbirem, laskami wanilii, werbena, różą i innymi produktami.

Termin: 16 lutego 2013

Temat: Królestwo Serników
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Na tych warsztatach nauczymy się robić serniki na każdą porę roku. Będziemy robić serniki z owocami, karmelem, z czekoladą, lekkie i zbite, odpiekane jak i te które pieczenia nie potrzebują. Wykorzystamy cały wachlarz możliwości jakie daje nambogactwo rodzajów sera, będzie nasz twaróg, włoska ricotta, amerykańska Philadelphia. A wszystko na kruchych spodach lub soczyście czekoladowych biszkoptach.

Termin: 16 marca 2013

Temat: Czekoladowe Fantazje
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Kurs robienia pralin i trufli. Nauczymy się jak obchodzić się z czekoladą, tak by odwdzięczyła się nam cudownymi pralinami i truflami. Będziemy temperować czekoladę, poznamy jej kaprysy i wymagania. Nauczymy się przygotowywać genaże i inne nadzienia do czekoladek.

Termin: 16 marca 2013

Temat: Czekoladowe figurki
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Czy jesteśmy skazani na czekoladowe zające i mikołaje w folii ze sklepu ? Nie.
Na tym szkoleniu nauczymy się obchodzić z czekoladą jak z bliską osobą, dzięki czemu poznamy świat nieograniczonych możliwości czekolady. Nauczymy się tworzyć małe arcydzieła z czekolady które wywołają zachwyt na niejednej twarzy i to niekoniecznie dziecięcej.

Termin 13 kwiecień 2013

Temat: Zdrow(sz)e Słodkości
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Na tych warsztatach spróbujemy połączyć ogień z wodą. Cukier biały zastąpimy melasą, cukrem trzcinowym i innymi naturalnymi produktami słodzącymi. Nauczymy przygotowywać się torty, ciasta, ciasteczka jak i desery bez dodatku białego cukru i glutenu. Będą też ciastka dla wegan. Wszystko oczywiście w myśl reguł Slow Foodu. Będzie smacznie i zdrowo.

Termin: 13 kwiecień 2013

Temat: Pieczywo
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Każdy z nas nieraz tęsknił za smakiem chleba na prawdziwym zakwasie, bez polepszaczy czy tez innej chemii. Na tym szkoleniu nauczymy się robić pyszne polskie chleby żytnie, pszenne ale i nie tylko. Będziemy odpiekać chleb kukurydziany, jak i pieczywa z ziarnami czy tez ziołami. A wszystko cudownie świeże i naturalne a co za tym idzie, zdrowe.

Termin: 20 kwietnia 2013

Temat: Glamour
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Te warsztaty przybliżą nam desery i ciasta które na stale weszły do kanonu cukierniczego na całym świecie. Po kilku godzinach tego szkolenia będziecie z uśmiechem na ustach przygotowywać desery które do tej pory wydawały się wam zbyt skomplikowane lub ich nazwa niewiele wam mówiła.Będą to m.in. Słynna Melba, Mille-feuille, Creps Suzette, Tartufo, Creme brulee, Tort Bezowy Pavlova

Termin: 20 kwietnia 2013

Temat: Tarty
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Wszyscy je uwielbiamy, potrafią zaskakiwać swoją formą, nadzieniem, rodzajem ciasta. Tarty to często szybki sposób na wyczarowanie w 20 minut słodkiej niespodzianki dla niezapowiedzianych gości. Przygotujemy tarty na bazie ciasta kruchego, francuskiego, filo, z nadzieniami owocowymi jak i klasycznie czekoladowymi, ze świeżymi owocami jak i owocami dojrzewającymi w nalewkach alkoholowych, delikatnie kruche jak i te z rozkosznie chrupiące w ustach.

Termin: 27 kwietnia 2013

Temat: Królewskie Torty
Godziny: 10:00 - 14:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Połączenie tradycji i nowoczesności. Nauczymy się wyczarowywać niepowtarzalne torty na każdą okazje. Tort na urodziny lub specjalną okazją po warsztatach będzie wydawał się bajecznie prostą sprawa. Będziemy robić torty na tradycyjnych biszkoptach jak i biszkoptach bezglutenowych, dakłasach i waflach. Z kremami lekkimi na bazie czekolad jak i te cięższe na bazie mascarpone, znajdzie się też coś dla zwolenników jak najlżejszych kremów z wykorzystaniem jogurtów. Nauczymy się robić torty z staropolskich receptur jak i te nowoczesne charakteryzujące się lekkością i umiarem w doborze składników a przede wszystkim zaskakującymi połączeniami.

Termin: 27 kwietnia 2013

Temat: Vive la France!
Godziny: 15:00 - 19:00
Koszt: 400 zł / osobę
Max liczba osób: 12

Opis:
Cukiernictwo artystyczne w oparciu o klasyczną kuchnie francuską. Na tych warsztatach będziemy tworzyć desery i ciasta o niebanalnej formie jak i kompozycji smakowej. To szkolenie przesunie o wieki granice waszych umiejętności cukierniczych. Nie straszne będą Wam wyszukane dekoracje z czekolady lub Isomaltu, a wśród znajomych będziecie mogli błyszczeć w pełni zasłużonym blaskiem.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne Tomasza Dekera Tomasz Deker harmonogram program Walentynkowe Desery Królestwo Serników Czekoladowe Fantazje figurki Zdrowe Słodkości Pieczywo Glamour Królewskie Torty Vive la France




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję