Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
- Przewodnik, pilot po USA
- Opiekun klienta - turystyka kolonijna
- Poprowadź z nami biuro podróży
- Poszukiwany pilot po Dreźnie
- wychowawca na zimowisku
- Specjalista ds. Turystyki
- specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds. turystyki
- KRAKÓW - Specjalista ds. Sprzedaży Podróży
Wiosenne imprezy gastronomiczne w Czechach
Wiosenną wycieczkę do Czech warto połączyć z udziałem w jednym z ciekawych wydarzeń gastronomicznych. Na smakoszy czekają festiwale kuchni czeskiej, podczas których można delektować się typowymi przysmakami i znakomitymi trunkami.
Miłośników piwa zapraszamy do Pragi na szóstą edycję Czeskiego Festiwalu Piwnego, największego wydarzenia gastronomicznego w Czechach. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach od 16 maja do 1 czerwca 2013. Na gości czeka bogata oferta czeskich browarów (70 gatunków piwa), najlepszych restauracji i firm cateringowych, rzeźników i piekarzy. Do dyspozycji będzie 10 tysięcy miejsc siedzących w wielkim namiocie i 200 osób z obsługi, ubranych w czeskie stroje ludowe. Program urozmaicą wystąpienia muzyczne oraz weekendowe imprezy do samego rana.
Festiwal odbędzie się w na terenie praskiego centrum wystawowego Výstaviště. Wstęp jest bezpłatny, za piwo i przysmaki kulinarne zapłacimy specjalnymi monetami Talarami, które będzie można nabyć na miejscu.
W ostatni majowy weekend (od 24 do 26 maja 2013) na smakoszy czeka w Pradze kolejna tradycyjna impreza gastronomiczna - Prague Food Festival. Oprócz degustacji czeskich specjałów oferowanych przez dziesiątki najlepszych restauracji czeskich, ciekawostek gastronomicznych, nie zabraknie także barwnego programu towarzyszącego, między innymi przedstawień artystycznych, konkursów i spotkań z dietetykami. Festiwal odbędzie się w Ogrodzie Królewskim Zamku Praskiego.
Litomyšl, miasto rodzinne słynnego kompozytora czeskiego Bedřicha Smetany, zaprasza na imprezę kulinarną o nazwie Gastroslavnosti Magdaleny Dobromily Rettigovej 2013. Nawiązuje ona do postaci legendarnej kucharki, Magdaleny Dobromily Rettigovej. Spędziła ona w tym mieście ostatnie lata swego życia, była aktywną działaczką społeczną, prowadziła naukę gotowania i prac domowych dla kobiet i dziewcząt, jak również czytania i literatury czeskiej.
Uroczystości gastronomiczne potrwają przez cały tydzień (od 13 do 19 maja 2013). Restauracje w mieście i okolicy będą oferować specjalne menu według przepisów M. D. Rettigovej. Na gości czekają także konkursy i imprezy kulturalne.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Starsze aktualności:
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
POT: Połowa Polaków planuje wyjazdy w sezonie
Najpopularniejsze kierunki citybreak w 2023
Większość Polaków wyjedzie w
TSUE rozpatrzył skargę Wizz Air na pomoc dla linii
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
List otwarty pracowników Eurolotu
Początek sezonu na bankructwa biur podróży?
Qatar Airways połączy się z Emirates?
Ecco Holiday zamierza pozyskać nową grupę klientów
Europejski boom na greckie smaki
Polska firma stworzyła pierwszą aplikację VR dla branży turystycznej w Europie
Touroperatorzy wybierają lotniska lokalne. Raport.
Pracodawcy chcą skrócić nasz urlop
Szwajcaria: druga osoba podróżuje za darmo
Losy basenu termosolankowego w Ciechocinku
Wybieram się do Egiptu lub do Grecji przejrzałam ofertę rainbow tours i jest bardzo obiecująca.