Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki
- KRAKÓW - Specjalista ds. Sprzedaży Podróży
- Sprzedawca wycieczek luksusowych
- Szukasz partner? MICE EXPO!
- Specjalista/ka ds turystyki (Warszawa)
- Specjalista ds turystyki
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Skórzewo...
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Białystok
- Przewodnik Kulinarny/ Gdańsk
- Lokal W CH Nowa Sukcesja
Pizzaiola poszukiwanym zawodem
We Włoszech brakuje pizzaioli. Włoskie zrzeszenie kupców i właścicieli lokali gastronomicznych podało, że w pizzeriach coraz trudniej znaleźć pracowników.
Coraz mniej ludzi chce uczyć się zawodu piekarza pizzy i zdobywać wymagane umiejętności.
Z raportu przygotowanego na Światowy Festyn Pizzy, który odbędzie się 16 kwietnia w Parmie, w 50 tysiącach pizzerii pracuje 240 tys. osób. Brakuje 6 tys. piekarzy.
Poważne problemy z brakiem pracowników zmuszają właścicieli do zatrudniania osób niewykwalifikowanych. W raporcie podano, że dotyczy to 20 proc. lokali. Znaleźć w nim można też taką informację, że 8 proc. konsumentów wybiera pizzę na śniadanie. Aż 75 proc. Włochów jada ją na kolację.
Pizza, jako pożywne i niedrogie danie we Włoszech jest uważana za antidotum na kryzys.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział badania rynku i analizy:
ETC: Turystyka potrzebuje systemu zarządzania
USA najpotężniejszym rynkiem
Starsze aktualności:
TSUE rozpatrzył skargę Wizz Air na pomoc dla linii
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Nad Bałtykiem gotowi na ferie
Miasta apelują o uregulowanie najmu
Dokąd na ferie z biurem
Kraków Airport podsumowuje miniony
Niezły wynik lotniska w
Boeingi 737 MAX 9 uziemione w
Chorwacja z delikatnym wzrostem przyjazdów z
Żony dyplomatów ugotują bigos?
W Rio de Janeiro brakuje miejsc hotelowych
Rezydencie nie znasz dnia, ani godziny
Dom Julii ze sztuki Szekspira objęty ochroną
Egipt: obciął sobie penisa, aby zaprotestować
Co turyści przywożą z Portugalii?