Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Truskawkowy czerwiec w warszawskim Sheratonie i Westinie
Czerwiec upłynie we wszystkich restauracjach i barach hotelu Sheraton Warsaw pod hasłem truskawkowych deserów, a w Westinie oprócz słodkości w stylu fusion, owoce znajdą się również w przystawkach.
Szef pracowni cukierniczej hotelu Sheraton - Dariusz Wierzbowski stworzył specjalnie na ten miesiąc kreacje, w których truskawki wychodzą na pierwszy plan.
Wśród propozycji specjalnie skomponowanego truskawkowego menu znajdą się:
Truskawki z gorącą czekoladą Caraibe z nutką orientalnej przyprawy tonka
Puchar truskawek z bitą śmietaną
Torcik bezowo-kardamonowy z truskawkami i mini kostką lodową o smaku pistacjowym
Tarta truskawkowa z likierem Cointreau podana z lodami zabajone
Truskawki marynowane w nalewce pomarańczowej Grand Marnier i zielonym pieprzu, podane z lodami jogurtowymi w czekoladowej ażurowej kuli.
Wszystkie desery dostępne będą w cenie 26 PLN w restauracjach The Olive, The Oriental, SomePlace Else i Lobby Barze.
Szef kuchni hotelu Westin - Janusz Korzyński postanowił wykorzystać truskawki nie tylko
w deserach, ale i w przystawkach.
Wśród rekomendacji szefa kuchni znajdują się m. in.: liście młodego szpinaku, świeże truskawki, arbuz, ser kozi, pieczone orzeszki Pini, miodowy vinagrette z octem balsamicznym w cenie 28 PLN, Płatki gorzkiej czekolady przekładane truskawkami w 3 postaciach: mus, carpaccio, lody, podawne z sosem czekoladowym, Lekki mus waniliowo- jogurtowy na salsie z truskawek z nutą Cointreau.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Dział dla turystów:
Katowice Airport ostrzega przed
IGHP: początek roku tradycyjnie przyniósł hotelom niską
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Państwo będzie kontrolować Malaysia Airlines
Euro 2012 wzbudza wśród Polaków… strach?
Co najbardziej denerwuje klientów linii lotniczych?
Pierwsza klasa Lufthansy wyróżniona przez Skytrax
Egipski eksminister turystki z wyrokiem
Trentino we Włoszech lekiem na skołatane serca biznesmenów?
W Pyrzowicach powstanie park biznesowo - przemysłowy
Czy Kodeks Dobrych Praktyk OSAT coś zmieni?