Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Unia walczy z nieuczciwymi restauratorami
Sól i pieprz, karafka z oliwą - na stołach wielu europejskich restauracji dominują właśnie takie przyprawy. Unii Europejskiej nie podoba się jednak sposób ich serwowania, a konkretnie oliwy. Urzędnicy domagają się, by podawać ją w jednorazowych zaplombowanych butelkach.
Zdaniem wielu to najlepsza metoda walki z oszustwami. Jednym słowem UE chce, by popularny proceder uzupełniania butelek tańszymi odpowiednikami wysokogatunkowej oliwy zniknął z europejskich stołów.
Nowa regulacja ma również poprawić poziom higieny w lokalach gastronomicznych. Bardzo szybko jednak znaleźli się przeciwnicy pomysłu. Naturalne jest, że wraz z wejściem w życie procederu wzrośnie liczba śmieci generowanych przez restauracje. Jak widać unijni ustawodawcy nie wzięli pod uwagę kwestii ochrony środowiska.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział prawo i podatki:
Opłata turystyczna to głupi pomysł, ale projekt jest w fazie
HOTREC: Booking.com nie przestrzega ustawy o rynkach
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Da Grasso: greckie propozycje na lato
Międzynarodowe Targi Sztuki Ludowej w Krakowie
Bilety Ryanaira w Twoim smartfonie?
Wielkanoc poza domem - lokalne zwyczaje
Sieć pizzerii rozszerza się na cały kraj
Województwo śląskie popularne wśród turystów
PZOT: więcej klientów w biurach
Bachleda-Curuś kupi hotel Kasprowy
Skażone jabłka w Mcdonald`s i Burger King