Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Zobacz także
Obiekty noclegowe zanotowały wzrost liczby gości w pierwszym półroczu
Jak polskie obiekty szykują się do sezonu?
Wsparcie także turystyki w północno-wschodniej Polsce
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci Marriott
Pałac w Cieleśnicy nabiera nowego blasku
W XIX-wiecznym pałacu w Cieleśnicy (województwo lubelskie) powstaje butikowy czterogwiazdkowy hotel. W październiku rozpocznie się I etap prac, urządzanie wnętrz.
Autorem projektu pałacu Cieleśnica jest Antonio Corazzi. Posiadłość należała niegdyś do rodu Radziwiłów. Po wojnie PGR miał tutaj swoją siedzibę. Potem obiekt zaczął niszczeć. Dopiero w 2009 roku kupiła go prywatna firma Bialcon. Pałac poddano gruntownej modernizacji, zagospodarowano również otaczające go tereny zielone z myślą o stworzenia tutaj ekskluzywnego hotelu ze Spa.
Prawdopodobnie pod koniec września do użytku zostanie oddane piętro, a pod koniec października zacznie się urządzanie wnętrz, które będą utrzymane w stylu art-deco i modernizmu. W pałacu odtworzono częściowo parkiety oraz marmurowe posadzki. W pokojach pojawią się elementy nawiązujące do lat przedwojennych, między innymi szkice budynków, grafiki modeli samolotów, w jednym z pomieszczeń zostaną umieszczone nawet zabytkowe narzędzia architektoniczne.
Niewielki butikowy hotel będzie dysponował 10 pokojami, w tym dwoma apartamentami. Obiekt będzie posiadał również restaurację, bar i salę kinową. Hotelowy lokal zaoferuje gościom kuchnię życzeniową bez tradycyjnej karty. Dzięki temu wszystkie dania mają być świeże. Firma mysli też o wprowadzeniu własnych produktów, wśród których znajdą się owocowe i warzywne przetwory, powidła oraz nalewki.
Na najniższej kondygnacji zostanie urządzona łaźnia parowa, sauna oraz gabinety masażu. Hotel otworzy swoje podwoje dla pierwszych gości już w grudniu. Oficjalne otwarcie zaplanowano na przełom maja i czerwca 2013 roku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Ceny w sieciowych lokalach niezgodne z prawem?
MSZ przypomina o bezpieczeństwie na wakacjach
Gdzie będzie latał Oasis Tours
Aeroflot będzie miał swoje regionalne linie
TSS Polska i Flightbox współpracują
Sfinks Polska otwiera lokal w Kołobrzegu
11 polskich miast ubiega się o miano cudu?
Gdzie Polacy wyjeżdżają wiosną?
Polski Bus uruchamia trasę z Radomia do Warszawy
Nowy system nawigacyjny zdobędzie uznanie?