Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Wakacje.pl Warszawa-Żoliborz zatrudni Specjalistę
- Denar - Travel zatrudni sprzedawcę usług...
- Młodszy Specjalista ds. Turystyki / Specjalista...
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
Kopytka zdominują samoloty Lufthansy
W grudniu, Lufthansa wprawia swoich pasażerów w świąteczny nastrój poprzez klasyczne, świąteczne menu, słodkie upominki i bożonarodzeniowe dekoracje. Pasażerowie Klasy Pierwszej i Biznes podróżujący na trasach międzykontynentalnych, będą mogli rozkoszować się tradycyjną pieczoną gęsią z czerwoną kapustą i kopytkami.
Specjalne przedświąteczne menu "Kulinarne pozdrowienia z zimowych gór", przygotowuje austriacka szefowa kuchni Johanna Maier, korzystając z rozgrzewających przypraw: cynamonu, goździków, imbiru, pieprzu, chilli i curry. Menu dopełniają specjalne ciasteczka i likiery. Dla miłośników kina przygotowany został także specjalny repertuar filmowy dostępny dzięki pokładowemu systemowi rozrywki.
Do końca roku personel pokładowy Lufthansy rozda pasażerom ponad 327 000 pralinek, 300 000 herbatników, 100 000 świątecznych pasztetów oraz wiele innych drobiazgów. Adwentowe wieńce ze świecami zdobią przednią część kabiny samolotów. Od 17 do 24 grudnia, na najmłodszych pasażerów podróżujących Lufthansą czekają też pluszowe świąteczne renifery.
Świąteczny nastrój jest obecny także w poczekalniach Lufthansy na lotniskach. W poczekalni Klasy Pierwszej na lotnisku w Monachium pasażerowie znajdą specjalny bożonarodzeniowy, kulinarny jarmark z sezonowymi przysmakami.
Menu w poczekalniach Lufthansy wzbogacone zostało o tradycyjne keksy, pierniczki, karmelizowane migdały oraz inne bożonarodzeniowe wypieki. Na gości w poczekalniach czeka też około 98 000 czekoladowych monet, 50 000 ozdób choinkowych oraz 30 000 czekoladowych Mikołajów.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział centra informacji i promocji:
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
Kraków wśród wybranych przez
Starsze aktualności:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Polki wydają więcej na
Jest porozumienie w sprawie jednolitej, europejskiej przestrzeni
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
Pałac w Cieleśnicy nabiera nowego blasku
Balice: obligacje sfinansują nowe inwestycje
British Airways zapłacą 58,5 mln funtów kary!
OLT Jetair zmienia nazwę i zawiesza loty
POT będzie promować polską kuchnię
POT sprowadzi turystów upadłych biur?
Wyspy Kanaryjskie odcięte od świata
Ceny w sieciowych lokalach niezgodne z prawem?
MSZ przypomina o bezpieczeństwie na wakacjach
Gdzie będzie latał Oasis Tours
Aeroflot będzie miał swoje regionalne linie
TSS Polska i Flightbox współpracują
Sfinks Polska otwiera lokal w Kołobrzegu