Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. obsługi posprzedażowej Wrocław
- rozszerzenie oferty, przewodnictwo
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Kraków- specjalista d/s turystyki
- Doradca Klienta d/s turystyki PRUSZKÓW
- Rezydent Hotelowy GRECJA
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Pracownik Obsługi Agencyjnej
- Praca na Kaszubach, recepcja, kuchnia, bar port
- ITAKA AUCHAN PIASECZNO - SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
Rozpoczął się Warsaw Restaurant Week(end)
W piątek, 7 listopada rozpoczął się Warsaw Restaurant Week(end). Podczas trwania imprezy restauracje będą oferować swoim klientom dania w promocyjnych cenach. W akcji biorą udział 32 lokale.
Warszawiacy mają niepowtarzalną okazję spróbować potraw z restauracji, których na co dzień nie odwiedzają. "W tygodniu zapominam, że istnieją inne miejsca. Szkoda, bo to zdrowsza i często tańsza alternatywa. Na Facebooka też nie mam czasu wejść, dlatego nie jestem na bieżąco z promocjami. Wiele restauracji nie wysyła newsletterów. Warsaw Restaurant Week(end) to dobra okazja do zmiany przyzwyczajeń. Liczę, że odkryję nowe miejsce, które do tej pory omijałem." - mówi jeden z uczestników akcji.
Tygodnie restauracji są bardzo popularne w innych zagranicznych miastach. New York Restaurant Week czy kanadyjski Summerlicious to imprezy, które odwiedzają nie tylko miejscowi, ale również turyści.
W ramach Warsaw Restaurant Week w każdym z lokali, który bierze udział w festiwalu smaków, będzie można zjeść trzydaniowy posiłek za 39 zł. Wybór restauracji i menu jest dostosowany do różnych upodobań kulinarnych.
Właściciele liczą, że dzięki udziałowi w Warsaw Restaurant Week(end) zdobęda nowych klientów. "W ramach festiwalu chcemy spotkać się z gośćmi, którzy jeszcze u nas nie byli. Szef Kuchni przekona ich, że warto odwiedzać Słonego. Festiwal daje szansę na trzydaniową przygodę w niecodziennej cenie. Mamy nadzieję zaprezentować nasze możliwości tym warszawiakom, którym weszło już w krew tzw. jadanie na mieście, a nie dotarli jeszcze do nas" - mówi Ewa Brzuszkiewicz, PR manager greckiej tawerny Santorini.
Warszawskie restauracje biorące udział w projekcie to: Uczestniczące restauracje to m.in.: U Fukiera, Słodki-Słony, Słony, My'o'tai, My'o'my, Sto900, Solec, Bydło i Powidło, La Tomatina, Bibenda, Przegryź, Chianti, Santorini, El Popo, Mandala Emilii, Mandala Etiudy, Krucza 8 i 1/2, Mercato Próżna, Mercato Piękna, 6/12, SAM, BY THE WAY, Kaskrut, Flambeeria, Dos Tacos, Delikatesy Esencja, Momu, Banjaluka, Aioli, Na Lato, Gar Jakubiaka, Nabo.
Kolejny Warsaw Restaurant Week będzie trwał cały tydzień. Zaplanowano go w dniach 11- 17 maja.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Starsze aktualności:
Rada UE przyjęła rozporządzenie w sprawie wynajmu
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
B&B HOTELS wchodzi na nowe
Zapraszamy na Nowe Trendy w Turystyce
Majówka 2024 - taniej niż w zeszłym
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Ryanair planuje ekspansję w Modlinie
W Kapadocji rozbił się balon z turystami
Szturm na klientów Ecco Holiday
Qatar Airways ulepsza aplikację
Polscy kibice koczowali pod hotelem
V Ogólnopolska Konferencja Kultura i Turystyka