Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Czy moda na sushi się kończy?
Maciej Nowak, polski krytyk kulinarny zdradził wyniki badań przeprowadzonych wśród najlepszych warszawskich kucharzy, którzy sugerują, iż era sushi w Polsce powoli dobiega końca.
Polacy przez dziesięć lat ogarnięci szaleństwem na punkcie nigri i hosmaków byli częstymi klientami restauracji serwujących sushi, ponieważ jadanie w nich należało do dobrego gustu i świadczyło o wysokim statusie społecznym. Ceny japońskich smakołyków zrobionych z ryżu, ryb i glonów potrafiły doprowadzić do zawrotu głowy.
To już zmierzch tej tendencji, ponieważ klienci stołecznych restauracji, którzy chcą być modni coraz częściej wybierają kuchnię opartą na lokalnych produktach organicznych. Podkreśla ona osobowość szefa kuchni, który może wykazać się kreatywnością tworząc wymyślne menu - im bardziej skomplikowane, tym więcej zyskuje on w oczach stałych bywalców restauracji.
Oczywiście nie oznacza to, iż sushi zupełnie zniknie z naszych stołów. Nadal będzie miało swoich amatorów, ale być może przypomni sobie o japońskich korzeniach. Sushi, które jest serwowane w polskich restauracjach nie przypomina oryginalnego. Dodatki w postaci popularnego serka Philadelfia, czy awokado zostały wymyślone trzydzieści lat temu przez bogatych szukających nowych smaków Amerykanów.
Ponadto świeżość ryb sprzedawanych w naszym kraju również zdecydowanie nie jest ideałem.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Zakopane stanie się Kurortem Tatrzańskim dla wybranych?
Eurotours współpracuje z Deutsche Post
Targi Turystyczne Wypoczynek zapraszają
Łódzkie lotnisko podsumowało sezon zimowy
Taksówkarze uczą się dobrego traktowania turystów
Spa we dwoje - z mężem lub koleżanką
Modlin walczy o 5 mln odszkodowania
Liquid Blue Adventures OGŁOSZENIE O PRACE. CZY TO JUŻ MOBBING???
Ile kosztują ferie na nartach?
Szlak Przygody - zdobywaj punkty, wymieniaj na nagrody
Raport Sky4Fly: profil współczesnego podróżnika
Otyli zabiorą miejsce szczupłym?
Lepsza strona restauracji ze smartfona?
Starwood najlepszym pracodawcą dla mniejszości seksualnych
Czy dobrze, że UOKiK wszczął postępowanie w sprawie MerlinX?
W Ostródzie otwarto Willę Port Conference Resort & SPA****
Poznań udostępni turystom Wideomapę
Prognozy ruchu lotniczego nad Europą
Czechy: opony zimowe konieczne
Klienci włoskiego kurortu oszukani?
Rainbow Tours po zatwierdzeniu rez. na stałą podwyższył kowtę wycieczki o 600 zł