Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Polacy zakochają się w alkoholu z jabłek?
Od 2013 roku akcyza na cydr - przefermentowany sok z dojrzałych jabłek - będzie porównywalna z piwem. Być może produkcja tego napoju nie będzie wymagała banderolowania.
Cydr, inaczej niż wino nie jest słodzony. Charakteryzuje go słodkawo-kwaskowy smak. Napój orzeźwia i gasi pragnienie. Zawiera od 2 do 7 procent alkoholu. Sposób produkcji cydru jest podobny do piwa (technika górnej fermentacji). Według niektórych producentów surowców do przemysłu alkoholowego, już za 2 lata Polacy będą wypijali 6 mln litrów cydru. W kolejnych latach ten wskaźnik ma rosnąć, nawet do 70 mln litrów.
Uproszczenia akcyzowe stanowią według ekspertów szansę na rozwój nie tylko dla browarów, ale także dla sadowników. Jednym otworzy się rynek zbytu, inni zyskają możliwość produkowania nowych napojów, a do budżetu państwa również wpadnie co nieco.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
POT promuje Polskę w Europie i
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Starbucks zaprasza na Frappuccino® za połowę ceny
Zbadano atrakcyjność ośrodków narciarskich
Złoty Standard dla hoteli i restauracji
Włoska policja ukarała turystę
Warszawa: restauracja Tamka 43 kusi nowym menu
Na ptaka - nowa metoda afrykańskich naciągaczy
Plan ratunkowy dla Czech Airlines
Poluzowane siedzenia - uziemiono 48 samolotów
ZIELONA GORA BERLIN TRANSFERY DOJAZDY PRZEJAZDY LOTNISKA NAJTANIEJ !!!
Zwierzaki odstresują pasażerów
Elfy i hobbici w rolach stewardów i stewardess
Co najbardziej irytuje podczas podróży samolotem?
Kolejny przewoźnik znika z rynku lotniczego
Bezpłatne szkolenia dla przedstawicieli branży MICE
Ryanair chce ocieplić swój wizerunek?
RYANAIR 8 STYCZNIA 2011 KATOWICE KTO JEDZIE?