Ogłoszenia
Ogłoszenia
- specjalista ds turystyki
- Anex - Pracownik Działu Obsługi Agencyjnej
- PILOCI POSZUKIWANI NA WYJAZDY ZAGRANICZNE
- PRODUCT MANAGER/OPIEKUN KLIENTA VIP
- Specialista ds. skarg w dziale Customer Service
- Wakacje.pl Poznań Galeria Panorama-specjalista...
- Pilot do Drezna - 1-4.05.2025
- SZUKAM PILOTA WŁOCHY
- PRACOWNIK BIUROWY - OBSŁUGA KLIENTA
- Rezydent Turystyczny Turcja
Co nowego w branży HoReCa?
4 października miała miejsce konferencja, której tematem było Co nowego w branży HoReCa?. Spotkanie dedykowane firmom z branży hotelowej, restauracyjnej i cateringowej odbyło się w Hotelu Wellness & SPA Nowy Dwór w Świlczy koło Rzeszowa. Prelegenci w swoich wystąpieniach poruszyli zagadnienia nowoczesnych rozwiązań informatycznych, które mogą pomóc sprawniej zarządzać firmami sektora HoReCa.
Wydarzenie zgromadziło przedstawicieli firm z branży HoReCa południowo-wschodniej Polski. Uczestnicy mogli poznać innowacyjne rozwiązania przydatne w różnych obszarach działalności ich firm od zabezpieczenia gotówki, aż po mobilne aplikacje.
Konferencję otworzyli Prezes Stowarzyszenia Informatyka Podkarpacka, Koordynatora Klastra IT - Wojciech Materna oraz Paweł Kielanowski, którzy opowiedzieli o działalności Klastra Firm Informatycznych Polski Wschodniej. Jako pierwszy spośród prelegentów głos zabrał Maciej Łobos, Prezes Zarządu MWM Architekci Sp. z o.o., a tematem jego prezentacji były Hotele i restauracje - trendy w budownictwie. Temat Co nowego? Oprogramowanie i sprzęt komputerowy przedstawił Krzysztof Szumielewicz z firmy VIRTUAL s.c.. Natomiast Dariusz Malinowski, reprezentant firmy Guardar Sp. z o.o. opowiedział o monitoringu i kontroli dostępu.
W programie, swoje wystąpienie miał również Arkadiusz Płanica z firmy Abc-Service, który przybliżył rozwiązania dotyczące obsługi i zabezpieczenia gotówki. Kolejnym prelegentem był Wojciech Oleniacz, Specjalista ds. projektowo-wdrożeniowych systemów telekomunikacyjnych i teleinformatycznych w VEGACOM Sp. j., który poruszył temat Co nowego? Systemy telekomunikacyjne.
W trakcie wydarzenia mogliśmy usłyszeć także Waldemara Kidackiego, Dyrektora Zarządzającego w Agencji kreatywnej 4n.pl. Tematem jego prezentacji było Co nowego? Marketing i zarządzanie. Wojciech Szymański, Kierownik Działu Promocji w Wyszukiwarkach z Ideo Sp. z o.o., opowiedział o zarządzaniu reputacją hotelu w Internecie. Wystąpieniem Agnieszki Trojnar z agencji interaktywnej Aberit, która przybliżyła aplikacje mobilne dostępne w grupie HoReCa, zakończyliśmy część programową wydarzenia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Długie weekendy listopadowe również
Sierpień będzie lepszy od
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Dział centra informacji i promocji:
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
Kraków wśród wybranych przez
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Flix Bus uruchamia Ukraine
Nocowanie.pl: Zimowy wypoczynek w Polsce przyciąga węgierskich
Kawa Starbucks dostępna w samolotach
Nowa kategoria w plebiscycie hotelowym
Więcej osób podróżuje autobusami
Qatar Airways na koszulkach FC Barcelony
Kapryśny klient w hotelu - co robić?
II Międzynarodowe Targi Turystyczne ITM Warsaw
Mongolska jurta Bilguuna do wynajęcia
Aktywny wakacyjny wypoczynek na Mazurach
Oświadczenie egipskiego ministra turystyki w sprawie zamachu terrorystycznego
Myszka Mickey kolejny raz w Parku Miniatur
W okresie wakacji - uwaga na zatrucia pokarmowe