
Co nowego w branży HoReCa?
2012-10-164 października miała miejsce konferencja, której tematem było Co nowego w branży HoReCa?. Spotkanie dedykowane firmom z branży hotelowej, restauracyjnej i cateringowej odbyło się w Hotelu Wellness & SPA Nowy Dwór w Świlczy koło Rzeszowa. Prelegenci w swoich wystąpieniach poruszyli zagadnienia nowoczesnych rozwiązań informatycznych, które mogą pomóc sprawniej zarządzać firmami sektora HoReCa.
r e k l a m a
Wydarzenie zgromadziło przedstawicieli firm z branży HoReCa południowo-wschodniej Polski. Uczestnicy mogli poznać innowacyjne rozwiązania przydatne w różnych obszarach działalności ich firm od zabezpieczenia gotówki, aż po mobilne aplikacje.
Konferencję otworzyli Prezes Stowarzyszenia Informatyka Podkarpacka, Koordynatora Klastra IT - Wojciech Materna oraz Paweł Kielanowski, którzy opowiedzieli o działalności Klastra Firm Informatycznych Polski Wschodniej. Jako pierwszy spośród prelegentów głos zabrał Maciej Łobos, Prezes Zarządu MWM Architekci Sp. z o.o., a tematem jego prezentacji były Hotele i restauracje - trendy w budownictwie. Temat Co nowego? Oprogramowanie i sprzęt komputerowy przedstawił Krzysztof Szumielewicz z firmy VIRTUAL s.c.. Natomiast Dariusz Malinowski, reprezentant firmy Guardar Sp. z o.o. opowiedział o monitoringu i kontroli dostępu.
W programie, swoje wystąpienie miał również Arkadiusz Płanica z firmy Abc-Service, który przybliżył rozwiązania dotyczące obsługi i zabezpieczenia gotówki. Kolejnym prelegentem był Wojciech Oleniacz, Specjalista ds. projektowo-wdrożeniowych systemów telekomunikacyjnych i teleinformatycznych w VEGACOM Sp. j., który poruszył temat Co nowego? Systemy telekomunikacyjne.
W trakcie wydarzenia mogliśmy usłyszeć także Waldemara Kidackiego, Dyrektora Zarządzającego w Agencji kreatywnej 4n.pl. Tematem jego prezentacji było Co nowego? Marketing i zarządzanie. Wojciech Szymański, Kierownik Działu Promocji w Wyszukiwarkach z Ideo Sp. z o.o., opowiedział o zarządzaniu reputacją hotelu w Internecie. Wystąpieniem Agnieszki Trojnar z agencji interaktywnej Aberit, która przybliżyła aplikacje mobilne dostępne w grupie HoReCa, zakończyliśmy część programową wydarzenia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Turystyka budzi się nad
Mazowsze przyciągnęło więcej
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Komisja Europejska chce wesprzeć
Dział centra informacji i promocji:
Travelplanet.pl i Wakacje.pl
Niemiecki region liczy na
Starsze aktualności:
Sun & Snow rozszerza działania
Ile Polacy chcą wydać na
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska
Jak polskie obiekty szykują się do
McDonald`s przegrał przed Sądem
Czego boją się Polacy na
Jakich wakacji szukano w
Dofinansowania wycieczek dla szkół za 70 mln
Kawa Starbucks dostępna w samolotach
Nowa kategoria w plebiscycie hotelowym
Więcej osób podróżuje autobusami
Qatar Airways na koszulkach FC Barcelony
Kapryśny klient w hotelu - co robić?
II Międzynarodowe Targi Turystyczne ITM Warsaw
Mongolska jurta Bilguuna do wynajęcia
Aktywny wakacyjny wypoczynek na Mazurach
Oświadczenie egipskiego ministra turystyki w sprawie zamachu terrorystycznego
Myszka Mickey kolejny raz w Parku Miniatur