Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro franchisingowe BP ITAKA.
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
ComfortExpress: kąciki kawowe będą się rozwijać najszybciej
Według firmy ComfortExpress, rozwijającej kilka sieci specjalizujących się w obsłudze podróżnych, najlepsze perspektywy rozwoju stoją przed kącikami kawowymi zlokalizowanymi na stacjach paliw.
ComfortExpress posiada hotele pod tą samą marką, sześć z nich działa na zasadzie franczyzy. Nowe projekty firmy zaowocowały otwarciem trzech restauracji ComfortRestaurant i dwóch kącików kawowych ComfortCaffe.
Klientami docelowymi obu marek są właściciele stacji benzynowych, którzy chcą w przyszłości wybudować hotel lub otworzyć kompleksowe Miejsce Obsługi Podróżującego. Wielu z nich posiada własny obiekt hotelowy i zamierza wykorzystać wizerunek sieci.
ComfortExpress prócz znanych klientom dób hotelowych oferuje również dziesięciogodzinne pobyty. Dzięki temu podróżni rozliczają się na podstawie faktycznego czasu spędzonego w hotelu.
Dużym zainteresowaniem wśród potencjalnych franczyzobiorców cieszą się kąciki kawowe, które mogą stać się w przyszłości najbardziej dynamicznie rozwijającą się siecią spółki.
Sprzedaż kawy ciągle rośnie, a rynek wciąż jest nienasycony. Inwestycja w kawowe kąciki może być dobrym pomysłem na biznes. Warunki leasingu umożliwiają dołączenie do sieci bez początkowego wkładu własnego. M.in. z tego powodu można podejrzewać, że najszybciej rozwijającą się marką sieci będzie właśnie ComfortCaffe.
ComfortExpress poszukuje do realizacji swoich projektów miejsc położonych przy ruchliwych trasach komunikacyjnych. Koszty inwestycji w obiekt hotelowy czy też restaurację zostają oszacowane indywidualnie. Dużo zależy od wstępnego audytu przeprowadzonego przez specjalistów spółki. Zwykle koszt zaadoptowania hotelu jest większy niż w przypadku restauracji na ok. 40 osób (ok. 50 tys. zł.).
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
Branża piwowarska liczy na
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc
Tajlandia dofinansuje leczenie
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Istebna przygotowuje wodno-narciarską ofertę dla turystów
Pracownicy PLL LOT uratują spółkę?
Hotel szkieletor będzie jeszcze brzydszy?
Turystyka sportowa coraz popularniejsza
Kto, gdzie, jak często lata na ferie
Dwunasty dzień zamieszek na Placu Tahrir w Egipcie
Zmiany na stanowiskach w hotelach Mercure
Pomorza dla osób niesłyszących
Radisson Blu odkrywa tajniki kuchni tajskiej
Producent autobusów składa wniosek o upadłość
Dominium Pizza już wkrótce w kolejnych miastach
Radisson zaprasza do zwiedzania Krakowa na rowerze