Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Konferencja na EuroGastro 2014
Podczas 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014 chętni mogą wziąć udział w bezpłatnej branżowej konferencji pt. "Gastronomia - nowe trendy i koncepty".
Poprowadzą ją eksperci z Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Spotkanie odbędzie się pierwszego dnia targów, tj. 26 marca br., w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Organizator Targów EuroGastro, firma MT Targi Polska, ponownie zaprosił specjalistów z SGGW do współtworzenia programu merytorycznego. Zeszłoroczny sukces konferencji organizowanej przez tę uczelnię potwierdził wzrost świadomości oraz duże zapotrzebowanie osób z branży HoReCa na doradztwo w obszarze prowadzenia oraz promocji biznesu gastronomicznego.
W trakcie konferencji eksperci SGGW przedstawią wyzwania, jakie przed sektorem gastronomicznym stawiają zmiany gospodarcze i społeczno-kulturowe. Konsumenci, których świadomość i wiedza w zakresie zdrowego odżywania rośnie, coraz bardziej cenią zdrowe i wartościowe potrawy. Oczekują również tradycyjnych dań bazujących na regionalnych recepturach, ważne jest też pochodzenie produktów. Natomiast kluczowym miejscem pozyskiwania informacji przez klientów o ofercie gastronomicznej są social media.
Pod zbiorczym tytułem "Gastronomia - nowe trendy i koncepty" omówionych zostanie pięć tematów. Konferencja rozpocznie się prelekcją dr hab. Krystyny Rejman pt. "Trendy rozwojowe rynku usług gastronomicznych", następnie dr hab. Hanna Górska-Warsewicz wygłosi referat pt. "Nowe spojrzenie na markę w gastronomii". Trzecią część będzie stanowiło wystąpienie mgr inż. Dagmary Stangierskiej pt. "Nowa koncepcja barów i restauracji", po której dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina opowie o "Zaletach i wadach kuchni molekularnej". Konferencję zakończy prezentacja dr hab. Iwony Kowalczuk pt. "Innowacyjny konsument usług gastronomicznych". Po wystąpieniach ekspertów przewidziana jest dyskusja.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Konferencja gastronomiczna na targach
[2014-04-08 16:33 95.49.73.*]
Konferencja faktycznie była na wysokim poziomie, ciekawe referaty i wystapienie całej ekipy SGGW /samodzielni pracownicy nauki/, niestety nie dano słuchaczom szans na dyskusję, uwagi itp. Czasu już nie wystarczyło bo w kolejce czekała już nastepna konferencja. Wiele tematów było bardzo dyskusyjnych, Nawet na wykładzie akademickim daje się czas studentom na pytania itp. Emil Bławat odpowiedz »
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Długie weekendy listopadowe również
Sierpień będzie lepszy od
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
PIT będzie certyfikował nowych pilotów
Znana marka hotelowa znika z Polski
Nowe podejście do Incentive Travel
Letnie menu w Hotelu Kozi Gród
Ryanair na razie nie dla Modlina