Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Warszawa: sanepid ukarał kilkanaście lokali
Od początku trwania Euro 2012 warszawski sanepid poddał kontroli 57 punktów gastronomicznych. Przede wszystkim urząd skupił się na Strefie Kibica, na Śródmieściu oraz okolicach Starego Miasta. 6 tysięcy złotych kary zapłaci 20 właścicieli.
W kręgu szczególnego zainteresowania sanepidu znalazły się budki z kebabami, bary oraz restauracje w miejscach odwiedzanych przez największe szerze kibiców. Prócz samych mandatów, od 7 do 20 czerwca urzędnicy wydali 4 decyzje administracyjne, które nakazują właścicielom poprawę stanu sanitarnego w lokalach.
Dotychczas nie zdarzyło się żadne zatrucie pokarmowe, dlatego w lokalach nie pobierano podczas kontroli próbek jedzenia. Niektórzy inspektorzy zwracali szczególną uwagę między innymi na stan czystości pomieszczeń, ubrań personelu, warunki przechowywania żywności oraz jej jakość.
Najczęstszym przewinieniem lokali był bałagan i brudne fartuchy. Mimo to, kontrole nie wykryły większych nieprawidłowości, a stan sanitarno-epidemiologiczny punktów nie stwarzał zagrożenia dla zdrowia.
Każdego dnia kontrole przeprowadza 16 inspektorów. Są nieco krótsze niż zazwyczaj, bowiem urzędnicy chcą sprawdzić jak najwięcej lokali gastronomicznych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
POT promuje Polskę w Europie i
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Sopocki klaster turystyczny rusza
Promocja Tap Portugal - taniej do Lizbony
Piwne rekordy, czyli dla kogo oscary
Dzieła dyktatorów w pokojach hotelowych
Polacy coraz więcej wydają na wyjazdy
Zwiedzanie z rozszerzoną rzeczywistością
Merigo wprowadza drugi program lojalnościowy
Powstaną nowe połączenia lotnicze z Irlandią
Rusza pierwsza odsłona eTravelDay
Turystyka biznesowa szansą dla hoteli?