Ogłoszenia
Ogłoszenia
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
- Przewodnik, pilot po USA
- Opiekun klienta - turystyka kolonijna
- Poprowadź z nami biuro podróży
- Poszukiwany pilot po Dreźnie
- wychowawca na zimowisku
- Specjalista ds. Turystyki
- specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds. turystyki
Otwarcie nowego polskiego lotniska coraz bliżej
Port lotniczy w Świdniku uzyskał od Wojewódzkiego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Lublinie pozwolenie na użytkowanie. Na 17 grudnia 2012 roku zaplanowano pierwszy rejs.
Pasażerowie będą mogli polecieć z lotniska w Świdniku między innymi do Londynu (Stansted) i Dublina z irlandzkimi liniami lotniczymi Ryanair. Z kolei Wizz Air rozpocznie rejsy 18 grudnia. Podróżni dotrą korzystając z jego usług do Londynu i Oslo (Sandefjord Torp).
Terminal pasażerski jest już prawie gotowy. Prace budowlane na terenie lotniska również są na finiszu.
Lotnisko w Świdniku zostało przystosowane do obsługi 1 mln pasażerów rocznie. Pasażerowie mają docierać z centrum Lublina do portu w 15 minut.
Komentarze
Tagi:
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
POT: Połowa Polaków planuje wyjazdy w sezonie
Najpopularniejsze kierunki citybreak w 2023
Większość Polaków wyjedzie w
TSUE rozpatrzył skargę Wizz Air na pomoc dla linii
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Tatry przedmiotem rozmów Grupy Wyszehradzkiej
Linie lotnicze chcą się rozwijać na polskim rynku
Ile zarobił Rainbow Tours w 2014 roku?
Przydatny sklep z materiałami o tematyce geograficznej
Rusza budowa nowego hotelu w Krakowie
Atena z Oświęcimia - a jednak bankructwo?
Jakie trendy obowiązują w cateringu?