Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Doradca Turystyczny
- Szukam pilota na wyjazd w terminie 07-09.03
- Wakacje.pl CH Dąbrówka Carrefour Katowice
- Specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds turystyki Mysłowice
- ITAKA BEŁCHATÓW - Prezenter oferty turystycznej
- PRACA W TURCJI
- Specjalista d/s/turystyki ŁÓDŹ
- Poszukujemy pilotów wycieczek z całej Polski
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki


Studiuj Gastronomię i hotelarstwo
Od nowego roku akademickiego 2013/2014 Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie uruchomi nowy kierunek studiów: Gastronomię i hotelarstwo.
Nowa oferta studiów skierowana jest w szczególności do tegorocznych maturzystów.
Kierunek Gastronomia i hotelarstwo prowadzony będzie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Dla kandydatów zarezerwowano 60 miejsc. Studenci, którzy ukończą stacjonarne studia I stopnia uzyskają tytuł inżyniera. Nowy kierunek Gastronomia i hotelarstwo to wynik ciągłego monitorowania rynku pracy i wieloletniej współpracy wydziału z przedsiębiorstwami branżowymi.
Celem kształcenia na tym kierunku jest przygotowanie absolwentów do prowadzenia działalności gospodarczej oraz kierowania przedsiębiorstwami gastronomicznymi, cateringowymi i hotelarskimi.
Absolwenci będą mogli także pracować w placówkach zajmujących się zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności i żywienia człowieka. Będą przygotowani do pracy zarówno w gastronomii indywidualnej, systemowej jak i specjalnej, wykorzystując wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietetyki, produkcji żywności oraz nauk ekonomicznych.
Absolwenci nabędą umiejętności projektowania, organizacji i wyposażania przedsiębiorstw gastronomicznych i hotelarskich, zarządzania finansami i zasobami ludzkimi, techniki i technologii gastronomicznej, jak również planowania żywienia dostosowanego do indywidualnych potrzeb konsumentów oraz doboru optymalnych strategii marketingowych na rynku usług gastronomicznych i hotelarskich.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Nowy kierunek na SGGW
[2013-04-12 14:30 83.25.195.*]
czy to jakiś żart? nie ma takiej szkoły w Polsce, która nauczy pracy.
Pokażcie mi takiego co dziś odebrał świadectwo a jutro przyjdzie do mnie do pracy. Posadzę go za biurko i niech zacznie pracować.Trzeba go jeszcze kilka miesięcy uczyć , nie ma takich magistrów u nas.
Szkoła sobie a życie sobie. odpowiedz »
Dział hotele, pensjonaty:
Stradom House Autograph Collection w Krakowie z nową
Bon turystyczny powróci, ale dla
Mniej pasażerów, więcej towarów w Łodzi
Koniec znanej włoskiej restauracji
Rosja: zmiany w ustawie turystycznej
Jak skutecznie zaistnieć w sieci?
W rosyjskich hotelach poczytasz Biblię
Sieć hotelowa wchodzi do Europy
Polacy odkrywają luksusowe destynacje
Lufthansa w II kwartale 2012 roku
Ile na wakacje wydadzą Polacy?
Nowa inicjatywa na rynku domów wakacyjnych
10 najgorszych sieciowych restauracji