TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Da Grasso - nowe wyzwania

Nie jesteśmy szczególnie sentymentalni. Cały czas myślimy o przyszłości, rozwijamy się i stawiamy sobie nowe wyzwania. Zdarzają się jednak takie wydarzenia, które skłaniają nas do podsumowań, sprawiają, że zaczynamy myśleć o tych kilkunastu latach pracy i o tym jak się w tym czasie zmieniliśmy. Takim wydarzeniem jest dla nas otwarcie pizzerii Da Grasso w łódzkiej Manufakturze - mówi Magdalena Piróg, wiceprezes Sieci Pizzerii Da Grasso.


W ostatni weekend, na rynku łódzkiego centrum handlowego Manufaktura, miało miejsce wielkie otwarcie nowej pizzerii Da Grasso. Lokal urządzony jest zgodnie ze sprawdzonym, rozpoznawalnym standardem sieci, do tego obecność w miejscu takim jak Manufaktura - oraz wyjątkowy mural na jednej ze ścian wewnątrz pizzerii - nadaje mu charakterystycznego, wyjątkowego klimatu. Teraz wszyscy odwiedzający centrum handlowe mają możliwość spróbować jednej z siedemdziesięciu pięciu rodzajów pizz, z których słynie Da Grasso, ale także wybrać coś z bogatej oferty dań mięsnych, makaronów, sałat, czy deserów.

Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w Łodzi przy ulicy Piotrkowskiej w połowie lat 90-tych. W tym czasie Łódź, a także Piotrkowska, wyglądały zupełnie inaczej. Lokal Da Grasso szybko zaczął żyć w rytmie miasta - przychodziły tam tłumy młodych ludzi, którzy pokochali pizzę oraz wyśmienity sos czosnkowy - dodawany, obok pomidorowego, gratis do każdego placka. Przed laty to właśnie Da Grasso było prekursorem pizzy w rozmiarze 42 centymetrów, który obecnie jest standardem w całym kraju. Jeszcze ważniejsza okazała się jednak niecodzienna atmosfera panująca w pizzerii. Część stałych bywalców bardzo szybko zechciała przenieść wyjątkowość.

Da Grasso w inne miejsca - dzięki temu nowe pizzerie w krótkim czasie pojawiły się w innych dzielnicach Łodzi, a później także w całej Polsce.
Sieć powstała, bo młodzi ludzie tworzący Da Grasso postanowili skorzystać z nowego konceptu, nie do końca jeszcze wtedy w Polsce rozpowszechnionego, z franczyzy. Firma rozwijała się niezwykle dynamicznie, w dwudziesty pierwszy wiek wchodząc już z 30 lokalami. Prawdziwy wzrost był jednak jeszcze przed nią - największym sukcesem okazało się uruchomienie 40 lokali w ciągu jednego roku! Nowootwarta pizzeria Da Grasso w łódzkiej Manufakturze znalazła się w gronie niemal dwustu lokali sieci działających w całej Polsce.

Jesteśmy łodzką firmą i choć bardzo przez te lata się rozwinęliśmy, nigdy nie pomyśleliśmy o tym, żeby opuścić Łódź i przenieść firmę na przykład do Warszawy. Chcemy, by już na zawsze cechą Da Grasso pozostało podejście do Klientów jak za czasów pierwszego lokalu na Piotrkowskiej - serdecznie i jak do przyjaciół. Nasi zadowoleni Klienci są prawdziwym dowodem tego, że Da Grasso uzależnia - mówi Magdalena Piróg, wiceprezes zarządu Da Grasso.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Da Grasso Manufaktura Pizzeria firma Magdalena Piróg wiceprezes atmosfera bywalec nowootwarta klient Łódź Warszawa Polska centrum rynek centrum handlowe podsumowanie weekend Piotrkowska




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję