Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Wakacje.pl Warszawa-Żoliborz zatrudni Specjalistę
- Denar - Travel zatrudni sprzedawcę usług...
- Młodszy Specjalista ds. Turystyki / Specjalista...
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
Da Grasso - nowe wyzwania
Nie jesteśmy szczególnie sentymentalni. Cały czas myślimy o przyszłości, rozwijamy się i stawiamy sobie nowe wyzwania. Zdarzają się jednak takie wydarzenia, które skłaniają nas do podsumowań, sprawiają, że zaczynamy myśleć o tych kilkunastu latach pracy i o tym jak się w tym czasie zmieniliśmy. Takim wydarzeniem jest dla nas otwarcie pizzerii Da Grasso w łódzkiej Manufakturze - mówi Magdalena Piróg, wiceprezes Sieci Pizzerii Da Grasso.
W ostatni weekend, na rynku łódzkiego centrum handlowego Manufaktura, miało miejsce wielkie otwarcie nowej pizzerii Da Grasso. Lokal urządzony jest zgodnie ze sprawdzonym, rozpoznawalnym standardem sieci, do tego obecność w miejscu takim jak Manufaktura - oraz wyjątkowy mural na jednej ze ścian wewnątrz pizzerii - nadaje mu charakterystycznego, wyjątkowego klimatu. Teraz wszyscy odwiedzający centrum handlowe mają możliwość spróbować jednej z siedemdziesięciu pięciu rodzajów pizz, z których słynie Da Grasso, ale także wybrać coś z bogatej oferty dań mięsnych, makaronów, sałat, czy deserów.
Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w Łodzi przy ulicy Piotrkowskiej w połowie lat 90-tych. W tym czasie Łódź, a także Piotrkowska, wyglądały zupełnie inaczej. Lokal Da Grasso szybko zaczął żyć w rytmie miasta - przychodziły tam tłumy młodych ludzi, którzy pokochali pizzę oraz wyśmienity sos czosnkowy - dodawany, obok pomidorowego, gratis do każdego placka. Przed laty to właśnie Da Grasso było prekursorem pizzy w rozmiarze 42 centymetrów, który obecnie jest standardem w całym kraju. Jeszcze ważniejsza okazała się jednak niecodzienna atmosfera panująca w pizzerii. Część stałych bywalców bardzo szybko zechciała przenieść wyjątkowość.
Da Grasso w inne miejsca - dzięki temu nowe pizzerie w krótkim czasie pojawiły się w innych dzielnicach Łodzi, a później także w całej Polsce.
Sieć powstała, bo młodzi ludzie tworzący Da Grasso postanowili skorzystać z nowego konceptu, nie do końca jeszcze wtedy w Polsce rozpowszechnionego, z franczyzy. Firma rozwijała się niezwykle dynamicznie, w dwudziesty pierwszy wiek wchodząc już z 30 lokalami. Prawdziwy wzrost był jednak jeszcze przed nią - największym sukcesem okazało się uruchomienie 40 lokali w ciągu jednego roku! Nowootwarta pizzeria Da Grasso w łódzkiej Manufakturze znalazła się w gronie niemal dwustu lokali sieci działających w całej Polsce.
Jesteśmy łodzką firmą i choć bardzo przez te lata się rozwinęliśmy, nigdy nie pomyśleliśmy o tym, żeby opuścić Łódź i przenieść firmę na przykład do Warszawy. Chcemy, by już na zawsze cechą Da Grasso pozostało podejście do Klientów jak za czasów pierwszego lokalu na Piotrkowskiej - serdecznie i jak do przyjaciół. Nasi zadowoleni Klienci są prawdziwym dowodem tego, że Da Grasso uzależnia - mówi Magdalena Piróg, wiceprezes zarządu Da Grasso.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział centra informacji i promocji:
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
Kraków wśród wybranych przez
Starsze aktualności:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Polki wydają więcej na
Jest porozumienie w sprawie jednolitej, europejskiej przestrzeni
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
Accor: kontynuacja ekspansji w Afryce
Slovakia Aqua Fun Pas - w pakiecie taniej nawet o 44%
Małopolska chce przyciągnąć turystów swoim smakiem
Na co turyści zwracają uwagę rezerwując hotel?
Warszawa: alarm z powodu podejrzanej walizki
Noc Restauracji w trzech miastach
Pomorskie Centrum Informacji Turystycznej - pół roku
Targi ITM Warsaw już za dwa tygodnie
W Wielkopolsce turyści skorzystają z infokiosków
Ile wyda Polak na samodzielne wakacje?
Kultura i Turystyka - Wspólne Korzenie
Jest akt oskarżenia za śmierć turystów