Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Wrocław: ruszyła restauracja na wodzie
Barka Tumska - pierwsza wrocławska restauracja na wodzie zaprosiła pierwszych gości. Lokal przycumowano pod Hotelem Tumskim w sierpniu 2010 r. To pierwsza restauracja zlokalizowana na Odrze.
Lokal zajmuje powierzchnię 678 mkw. Znajdują się tutaj cztery sale restauracyjne, zaplecze kuchni, bufetu, pomieszczenia techniczne i toalety. Barka składa się z trzech poziomów. Na najwyższym z nich znajduje się kawiarnia "Pod Żaglami" na 100 osób z tarasem widokowym. Na niższym poziomie mieści się "Restauracja Blue Marine" z salą restauracyjną i okolicznościową na 110 gości. Przestrzeń pełni również funkcję sali konferencyjnej. Na najniższym pokładzie znajdują się dwa puby: "Tawerna" i "Mesa Kapitańska", na łącznie ponad 60 gości.
W menu restauracji Barki Tumskiej znalazły się dania z ryb, owoców morza oraz potrawy mięsne.
Na Barce mają regularnie gościć aktorzy z Wrocławskiego Teatru Lalek. Jako pierwszy, prezentowany będzie w każdą ostatnią niedzielę miesiąca (od 25 września, godz. 17.00) spektakl "Nawiedzony Młyn" - sztuka Beaty Maciejewskiej i Mariusza Urbanka, w reżyserii Józefa Frymeta. Na górny pokład można wejść od strony hotelu po trapach.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział hotele, pensjonaty:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Nastroje wśród kwaterodawców nie
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Teneryfa ma swoją pierwszą aplikację mobilną
Nowa tania linia japońskiego przewoźnika
Samolot wylądował, potem było tylko gorzej
Kto wygrał Kulinarny Rajd Mistrzów?
Studenckie biura podróży na targach
Exim Tours: Nie będziemy sprzedawać poniżej kosztów
Otwarto nowy hotel na Mierzei Wiślanej
Kolejne biura ruszają ze sprzedażą letniej oferty
Greckie wyspy odcięte od świata
Dzięki UE projekty kolejowe w Polsce mają szansę na realizację
Jaką wizję samolotów przyszłości ma Airbus?
Air France-KLM nie wyklucza inwestowania w Alitalię
Targi gastronomiczne w Jarosławcu
Wypadek polskiego autokaru w Serbii
Certyfikat Wiarygodności Biznesowej dla Merigo
złamanie przez klienta hotelu zakazu palenia w pokoju hotelowym