Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PILOT Bratysława Wiedeń Brno
- Praca w biurze podróży w Krakowie
- Przewodnik w Toskanii
- Pracownik biura podróży
- PRACA W TURCJI - SEZON 2025
- Pilotaż wycieczek szkolnych z Pucka/kwiecień,maj
- specjalista ds. turystyki - dział rezerwacji
- Przewodnik po Budapeszcie
- Praca biurowa Warszawa
- Specjalista d/s/turystyki ŁÓDŹ


Nowości w kawowej ofercie Coffeeheaven
2013-03-13Kochają to, co robią - pracę z ludźmi i dla ludzi. Czują radość na myśl, że dzięki ich uśmiechowi oraz doskonałej kawie, którą przygotowują, będziemy mieć lepszy dzień. Bariści. To za ich sprawą kawiarnie są miejscem, do którego chętnie wracamy.
r e k l a m a
Tej wiosny, kawiarnie coffeeheaven i COSTA by coffeeheaven zapraszają na ALMONDINO i MOCHA BERRY - dwie kawy, stworzone z pasją przez prawdziwych mistrzów kawowego kunsztu, finalistów mistrzostw Barista of the Year.
Doskonałego baristę wyróżniają trzy cechy: duma z własnych umiejętności i kreatywności, pasja do kawy oraz wyjątkowa osobowość, która czyni każdą filiżankę kawy niepowtarzalną, a wizytę w kawiarni wyjątkowym doświadczeniem. Cechy te wyróżniają wszystkich baristów pracujących w kawiarniach coffeeheaven i COSTA by coffeeheaven. Co roku mogą oni pochwalić się swoim wyjątkowym podejściem do przygotowywania kawy, rywalizując z najlepszymi baristami z całego świata podczas międzynarodowych mistrzostw Barista of the Year. Każdy pretendent do tytułu Mistrza musi wykazać się umiejętnością przyrządzania spełniającego najwyższe standardy espresso, a także udowodnić swój kunszt, zaskakując jury stworzonym przez siebie autorskim drinkiem kawowym.
W ostatniej edycji Barista of the Year mistrzynią Polski została Agnieszka Fleischer, na co dzień pracująca w poznańskiej kawiarni coffeeheaven. Jej pasja do kulinarnych eksperymentów i poszukiwania nowych smaków przyczyniła się do skomponowania niezwykłej kawy - ALMONDINO. Tajemnicę tego trójwarstwowego drinka stanowi połączenie espresso wzbogaconego migdałową nutą syropu macaroons z jedwabiście spienioną czekoladą. Inspiracją do stworzenia tej kompozycji były ulubione ciasteczka Agnieszki - rozpływające się w ustach, lekkie jak piórko migdałowe macaroons, zwane makaronikami. Baristka z Poznania postanowiła przewrotnie podejść do tematu połączenia kawy ze słodkościami. Jak sama przyznaje, zamiast zrobić ciastka o smaku kawy, stworzyła kawę o smaku ciastek. Tak powstała ALMONDINO.
Już teraz mistrzowska kawa Agnieszki Fleischer dostępna jest we wszystkich kawiarniach coffeeheaven i COSTA by coffeeheaven w całej Polsce. Dodatkowo w drugiej połowie marca baristka odwiedzi wybrane kawiarnie w Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu oraz Trójmieście i osobiście będzie serwowała Gościom swoją autorską kawę. Ale to jeszcze nie koniec wiosennych nowości w coffeeheaven i COSTA by coffeeheaven.
Drugą wiosenną, kawową propozycją jest MOCHA BERRY - wyrafinowane połączenie kawy z mlekiem czekoladowym, truskawkami i mleczną pianką o truskawkowym smaku. Jej autorem jest Sachin Chawrsia - barista Costa Coffee z Bombaju. Tą prawdziwie kosmopolityczną propozycją, zupełnie oderwaną od hinduskich aromatów, zaskoczył jurorów podczas azjatyckiego finału konkursu Barista of the Year. W kawiarniach coffeeheaven i COSTA by coffeeheaven wiosna ma mistrzowski smak!
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za wypowiedzi na forum. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt
Wiosna w kawiarniach coffeeheaven i COSTA by coffeeheaven
[2013-03-14 08:53 95.160.103.*]
Niestety Costa ma gorszą mieszankę i słabszą ofertę. Szkoda, że po przejęciu zmieniają coffeheaven na costa. Z lepszego robią gorsze...
Tomasz Kwiatkowski odpowiedz »r e k l a m a
Nowości w kawowej ofercie Coffeeheaven
[2014-03-11 23:59 109.243.77.*]
Też uważam, że Coffee miało lepsze produkty. Ale zastanawia mnie też jedna rzecz - czy zmieni się sposób podchodzenia do pracownika? Bo póki co było fatalnie tak przeglądając fora można wnioskować http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,4029 odpowiedz »
Dział gastronomia:
Mazowsze przyciągnęło więcej
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Komisja Europejska chce wesprzeć
Dział centra informacji i promocji:
Mazowsze przyciągnęło więcej
Yanosik pomaga atrakcjom
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Starsze aktualności:
Wenecja idzie dalej z
Prezes Polskiej Grupy Lotniczej
Grecja próbuje odzyskać marmury z
Duży touroperator
Światowe Forum Ekonomiczne o rozwoju sektora
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
Hotel Gołębiewski nie ruszy w
Turystyka dużo lepiej oceniana przez
Czy lato w Grecji będzie
Polacy jadą chętnie na kolejny długi
Niewielkie spadki cen
Strajki ostrzegawcze na niemieckich lotniskach
Igrzyska - przekleństwo czy błogosławieństwo dla Londynu?
Już ponad 2 miliony pasażerów na krakowskim lotnisku
Rainbow Tours uruchamia projekt szkoleniowy
Airberlin: strategia rozwoju na 2011 r.
Air France-KLM - sierpniowe statystki
5-cio gwiazdkowy luksus dla każdego
SZAVELTRAVEL - Potrzebne opinie, proszę ;p
Powódź na narodowym - kto za to zapłaci?
Mniej rejsów na Wyspy Galapagos
Turyści podziwiają dziś krajobrazy z korka
Ryanair: biura podróży są niestabilne finansowo
British Airways chce produkcji biopaliwa
jaki jest hotel Fourati 3* w Tunezji, z jakieqo biura jechać? dzięki