Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Skandynawska sieć hoteli Scandic działająca w Polsce wykorzystuje w organizacji konferencji i przyjęć rozwiązania proekologiczne. Na spotkaniach, zamiast wody butelkowanej, podawana jest woda przefiltrowana i schłodzona, co ogranicza emisję dwutlenku węgla. Gościom oferuje się specjalną kawę z ekologicznych upraw, na których nie używa się pestycydów, herbicydów ani sztucznych nawozów. Taka kawa oznaczona jest znakiem Fairtrade, który świadczy o tym, że produkt powstał w ramach zasad Sprawiedliwego Handlu. Polega on na tym, że płaci się uczciwą cenę za produkty. Dzięki temu osoby uprawiające kawę otrzymują sprawiedliwą płacę i odpowiednie warunki socjalne. Ponadto w relacjach handlowych przestrzegana jest uczciwość i szacunek. Każdy z organizatorów konferencji, używając specjalnego kalkulatora, może wyliczyć ekologiczne korzyści z tytułu organizacji spotkania.
Propozycje potraw to swoiste ,,bomby energetyczne’’ ułatwiające gościom aktywny udział w szkoleniu czy konferencji. Menu dla hoteli sieci Scandic opracował brytyjski szef kuchni Jamie Oliver. Dla gości przygotowano owocowe batony z bogactwem różnorodnych składników, sałatki owocowe, które można skomponować według własnego pomysłu, zupy z różnymi dodatkami do wyboru oraz wieczorne menu inspirowane włoską kuchnią. Nowy koncept konferencyjny dotyczy również wyglądu sal konferencyjnych oraz materiałów w nich umieszczanych, tak aby zachowana była całkowita spójność charakteru spotkań. W Polsce jako pierwszy wprowadził koncept hotel Scandic Gdańsk.
Scandic wspólnie z organizacjami zrzeszającymi osoby niepełnosprawne, gośćmi hotelowymi i pracownikami opracował Standard Scandic w Zakresie Dostępności. Zawiera on 93 punkty, które muszą być spełnione, aby osoby niepełnosprawne miały możliwie łatwy dostęp do wszystkich usług hoteli, w tym także swobodny udział w konferencjach i pozostałych imprezach. W każdym hotelu Scandic stale dyżuruje osoba przeszkolona w zakresie pierwszej pomocy.
Specjalna oferta konferencyjna obejmuje okres od 1 października 2011 do 4 maja 2012 r. W jej ramach uczestnicy poczęstowani zostaną kawą powitalną Fairtrade.
Scandic Hotels posiada w Polsce dwa hotele - we Wrocławiu i w Gdańsku. Firma prowadzi świadomą strategię ekspansji w regionie Europy Wschodniej. W Polsce planowany rozwój sieci przewidziany jest po 2011 roku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział hotele, pensjonaty:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Nastroje wśród kwaterodawców nie
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Do Czech na maskarady i festiwal bohemy
Rysy znów dostępne dla turystów
W świecie ambasadorów piwa dużo się dzieje
Polska branża MICE prężnie się rozwija
Piloci Ryanair nie czują się bezpiecznie?
Rząd zgadza się na prywatyzację LOT-u
Sfinks Polska otwiera nową restaurację
Turyści nie wejdą do rezerwatów dla tygrysów
Włosi oburzeni nazwą restauracji
Zagadkowe odejście prezesa Signal Iduna
Nowy program marketingowy w restauracjach Sphinx
Nowy szef kuchni w andels Cracow
Firmy Travelport i SAS podpisały umowę typu full content
Bydgoskie restauracje stawiają na tradycję