Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Kuchnia molekularna - azot zamiast piekarnika
Jak będzie w przyszłości wyglądała nasza kuchnia? Być może zwykły makaron zastąpi ten w aerozolu, a kawior będzie smakować jak pomarańcze? Wszystkie te i inne sztuczki zaprezentują studenci Śląskiego Uniwersytetu Medycznego.
Dziś Wydział Zdrowia Publicznego Śląskiego Uniwersytetu Medycznego przy ul. Jordana 19 w Zabrzu otwiera swoje podwoje dla ciekawskich.
Tajnikiem kuchni molekularnej jest wykorzystanie wiedzy naukowej w przyrządzaniu typowych dań o czystym smaku w niezwykłych zestawieniach. W taki sposób gotuje się między innymi w hiszpańskiej restauracji El Bulli, gdzie miejsca zarezerwowane są na rok do przodu.
Tylko dzisiaj, dań kuchni molekularnej można spróbować na Wydziale Zdrowia w Zabrzu, który świętuje właśnie swoje dziesiąte urodziny. Specjały przygotują studenci zdrowia publicznego i dietetyki.
Podczas niezwykłych prezentacji i dyskusji, uczestnicy imprezy dowiedzą się między innymi jakiej jakości jest dostępne na naszym rynku mleko, czy też który olej jest najlepszy do smażenia. Chętni będą mieli możliwość poddania się analizie składu swojego ciała i uzyskania porady specjalisty od żywienia. Festiwal nauki zakończy się o godzinie 16.30.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Dział dla turystów:
Katowice Airport ostrzega przed
IGHP: początek roku tradycyjnie przyniósł hotelom niską
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Jak Polacy spędzają Wielkanoc?
Wzrosła liczba bójek z użyciem piwnych kufli
Kelnerzy w McDonalds. To nie żart.
Kup bilet na pociąg, jedź autobusem
Wizz Air alternatywą dla Eurolotu?
Amadeus usprawnia pracę biur podróży
Accor wyda 900 mln euro na hotele
Za wejście na teren rezerwatu płacą nawet… goprowcy
WizzAir negocjuje z Okęciem, bo Ryanair straszy?
Oto prawdziwie kosmiczne wakacje
Nowe biuro podróży wzbudza kontrowersje
EuroGastro wesprze byłych komandosów