Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Kuchnia molekularna - azot zamiast piekarnika
Jak będzie w przyszłości wyglądała nasza kuchnia? Być może zwykły makaron zastąpi ten w aerozolu, a kawior będzie smakować jak pomarańcze? Wszystkie te i inne sztuczki zaprezentują studenci Śląskiego Uniwersytetu Medycznego.
Dziś Wydział Zdrowia Publicznego Śląskiego Uniwersytetu Medycznego przy ul. Jordana 19 w Zabrzu otwiera swoje podwoje dla ciekawskich.
Tajnikiem kuchni molekularnej jest wykorzystanie wiedzy naukowej w przyrządzaniu typowych dań o czystym smaku w niezwykłych zestawieniach. W taki sposób gotuje się między innymi w hiszpańskiej restauracji El Bulli, gdzie miejsca zarezerwowane są na rok do przodu.
Tylko dzisiaj, dań kuchni molekularnej można spróbować na Wydziale Zdrowia w Zabrzu, który świętuje właśnie swoje dziesiąte urodziny. Specjały przygotują studenci zdrowia publicznego i dietetyki.
Podczas niezwykłych prezentacji i dyskusji, uczestnicy imprezy dowiedzą się między innymi jakiej jakości jest dostępne na naszym rynku mleko, czy też który olej jest najlepszy do smażenia. Chętni będą mieli możliwość poddania się analizie składu swojego ciała i uzyskania porady specjalisty od żywienia. Festiwal nauki zakończy się o godzinie 16.30.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział dla turystów:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Lotnisko Chopina pobiło swój
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Jak Polacy spędzają Wielkanoc?
Wzrosła liczba bójek z użyciem piwnych kufli
Kelnerzy w McDonalds. To nie żart.
Kup bilet na pociąg, jedź autobusem
Wizz Air alternatywą dla Eurolotu?
Amadeus usprawnia pracę biur podróży
Accor wyda 900 mln euro na hotele
Za wejście na teren rezerwatu płacą nawet… goprowcy
WizzAir negocjuje z Okęciem, bo Ryanair straszy?
Oto prawdziwie kosmiczne wakacje
Nowe biuro podróży wzbudza kontrowersje
EuroGastro wesprze byłych komandosów