Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Niemcy drugą potęgą kulinarną w Europie
Biorąc pod uwagę liczbę gwiazdek przyznawanych restauracjom Niemcy są drugą po Francji europejską potęgą kulinarną. W Czerwonym Przewodniku Michelin po Niemczech omówionych jest 9 trzygwiazdkowych, 32 dwugwiazdkowe i 208 jednogwiazdkowych restauracji.
Dodatkowo w przewodniku omówione są także lokale, którym przyznano specjalne wyróżnienie Bib Gourmand. Wyróżnienie to przyznawane jest miejscom, które oferują wysokiej jakości trzydaniowy posiłek, w cenie 35 euro, lub mniejszej. W Niemczech jest aż takich 431 restauracji.
Najnowszy Czerwony Przewodnik Michelin Niemcy omawia 2157 restauracji i 4227 hoteli we wszystkich kategoriach cenowych. Ilość omówionych lokalizacji sprawia, iż Niemcy są drugą potęgą kulinarną w Europie, po Francji, w przewodniku po której opisane jest aż 3419 restauracji i 4472 hoteli.
Regionem, który w tym roku pochwalić się może największą ilością restauracji, którym w tym roku przyznano drugą gwiazdkę są Północne Niemcy. Inspektorzy Michelin wyróżnili tam, aż cztery lokale znajdujące się w takich miastach jak Hamburg, Lubeka i List.
W tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin Niemcy liczba jednogwiazdkowych restauracji wzrosła z 205 do 208, spośród czego, aż 23 restauracje zdobyły w tym roku swoją pierwszą gwiazdkę.
Oprócz hoteli i restauracji najwyższej klasy rekomendowanych przez inspektorów Michelin, w przewodniku znaleźć można także tańsze miejsca, zaczynając od pensjonatów, a kończąc na tradycyjnych hotelach, wśród których czytelnicy przewodnika na pewno znajdą coś dla siebie. Dzięki swojej różnorodności Czerwony Przewodnik Michelin będzie idealnym towarzyszem podróży zarówno podczas delegacji biznesowych, jak i indywidualnych eskapad.
Czerwony Przewodnik Michelin jest pierwszym przewodnikiem kulinarnym na świecie - numerem jeden zarówno pod względem ilości sprzedaży, jak też historii i reputacji. W tegorocznej edycji Przewodnika po miastach europejskich "Main Cities of Europe" znalazło się 36 polskich restauracji, w tym 17 z Krakowa i 19 z Warszawy.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział dla turystów:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Lotnisko Chopina pobiło swój
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Myślisz o firmie cateringowej? To ważne
Wypadek polskiego autokaru na autostradzie w Niemczech
PKP Intercity oddaje głos pasażerom
Indie nie chcą rosyjskich turystów
VI Podlaskie Targi Turystyczne za nami
Ranking atrakcyjności turystycznej państw. Gdzie lepiej nie jechać?
Zarejestruj się na Targi EuroGastro 2013 już dziś
Michelin ocenił nie tylko restauracje
Krwiobus przed gdańskim Hiltonem
Samolot zawrócił, bo pijany Polak się awanturował