Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro franchisingowe BP ITAKA.
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
Kolejna edycja konkursu na najlepszą potrawę ze śledzia
Lubniewice, niewielkie lubuskie miasteczko, jedna z pereł turystycznych regionu, corocznie na koniec karnawału organizuje konkurs kulinarny na najlepszą potrawę ze śledzia. Organizatorem jest Towarzystwo Przyjaciół Lubniewic.
Popularny "śledzik" to dla lubniewiczan okazja do zabawy. Tak było również w tym roku. W konkursie "Śledzik Lubniewicki" może wziąć udział każdy. Aby wyrównać szanse uczestników, konkurs przeprowadzany jest w dwóch kategoriach - zakładów gastronomicznych i gospodyń domowych. Co roku lubniewiczanie zgłaszają do konkursu wiele potraw, sałatek i przystawek, których podstawą są śledzie.
Organizatorzy zapewniają uczestnikom konkursu główny surowiec - płaty śledziowe tak zwane matiasy. Zadaniem uczestników jest umiejętne ich przyprawienie i zestawienie z innym produktami. Z efektami pracy i talentów kulinarnych tegorocznych uczestników można się zapoznać podczas imprezy na lubniewickim rynku. Odbywają się tam również występy zespołów folklorystycznych i zabawa taneczna.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział dla turystów:
Długie weekendy w 2025 zachęcają do
Modlin inwestuje i zwiększy
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Starsze aktualności:
Branża piwowarska liczy na
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc
Tajlandia dofinansuje leczenie
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Turystyka rehabilitacyjna - nowy trend na Mazurach
Star Alliance: Polak zapłaci więcej?
Przepisy bezpieczeństwa są lekceważone przez rosyjskie linie lotnicze
Degradacja środowiska w Hiszpanii przez deweloperów
Nowy tanie linie lotnicze w Gdańsku?
Aktywna promocja Polski na rynku niemieckim: VI Polsko - Niemiecki Salon Gospodarczy w Kolonii
Irlandia - najtańsze hotele w 2009 roku
Tragedia na wybrzeżu Morza Martwego
Polskie lotniska walczą o bazę Ryanaira
Państwo za bardzo ingeruje w usługi turystyczne?
Preferred Hotel planuje ekspansję w Azji i Europie
Międzynarodowe Targi Gastronomii Gastro Trendy
Funclub z nowymi autokarami Van Hool
Płonie zabytkowy kliper herbaciany Cutty Sark
PPL zerwało umowę na rozbudowę terminalu na Okęciu
miami, san francisco czy san diego