Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Niesłyszący otwierają restaurację
Niedosłyszący i niesłyszący członkowie spółdzielni socjalnej będą kierować lokalem gastronomicznym. Obiekt gastronomiczny znajduje się w Kielcach i będzie działać pod nazwą Beethoven.
Iwona Przywara, administrator projektu uważa, że taka restauracja pozwoli oswoić się innym osobom z niepełnosprawnością. "To nowatorski projekt w skali kraju. Po raz pierwszy członkowie spółdzielni socjalnej założonej przez osoby niesłyszące i niedosłyszące poprowadzą restaurację. Chcemy przełamać barierę językową, tym bardziej, że kursy języka migowego zyskują popularność i coraz więcej osób chce się go nauczyć." - wyjaśniła.
W Łodzi istnieje już restauracja, która prowadzą osoby niesłyszące. Cieszy się ona dużym zainteresowaniem, a klienci nie mają problemu z komunikacją, nawet gdy nie znają języka migowego. "Ta restauracja cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Odwiedzają ją ludzie z całego kraju, nie tylko niesłyszący. I bardzo chwalą sobie to miejsce. My chcemy zachęcić do odwiedzin naszej restauracji mieszkańców regionu. Stawiamy na smaczną kuchnię śródziemnomorską i polską. Menu już dopracowujemy." - zaznaczyła Przywara.
Mateusz Mrowiec, Kamil Kutera, Magda Orzechowska i Paweł Kupis to osoby, które poprowadzą restaurację w świętokrzyskiej filharmonii. Nazwę lokalu wybrali nieprzypadkowo, Beethoven również stracił słuch i nadal tworzył swoje dzieła. Wystrój lokalu komponuje się ze wnętrzem filharmonii i nawiązuje do klimatu muzyki poważnej.
Kelner w przyszłej restauracji, Mateusz Mrowiec cieszy się z decyzji o prowadzeniu restauracji. "Jesteśmy zadowoleni z tego, że podjęliśmy decyzję o prowadzeniu restauracji. Przed otwarciem jest jeszcze trochę pracy, ale atmosfera jest bardzo dobra, dlatego czekamy na moment, w którym odwiedzą nas pierwsi goście." - powiedział.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Grupa Emirates podaje wyniki finansowe
IV Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2011
Modlin chce ograniczenia emisji CO2
Pyrzowice - koniec już w 2016 roku
Klienci Mati World Holidays wracają do kraju
Kolejny serwis noclegowo-przewodnikowy
Radisson Blu Hotel Kraków serwuje kuchnię śródziemnomorską
Czy ktoś był z Inter Holidays w Słonecznym Brzegu w hotelu Bellevue
Kuba przygotowana na amerykańskich turystów?
Balice szykują się do sezonu zimowego
Touroperatorzy podsumowują i zdradzają
Przewoźnicy zacieśniają współpracę
Kultowa restauracja do wynajęcia
100 mln dolarów dla nowojorskiego Central Parku