Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Manager produktu
- Specjalista ds. obsługi posprzedażowej Wrocław
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Pilot na wycieczkę do Czech
- referent d/s turystyki
- Pilot na Sardynię 24-28.04.2025
- Rezydent biura podróży 2025 na Krecie
- Kierownik biura podróży Wakacje.pl King Cross
- SPECJALISTA DS. MARKETINGU
- Specjalista ds. turystyki


Nowy przewodnik kulinarny Michelin już w sprzedaży
2012-03-05Smaczny trzydaniowy posiłek serwowany w atrakcyjnej cenie - taki warunek musiały spełnić restauracje, które zostały opisane w najnowszym przewodniku kulinarnym Michelin. Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN 2012 zawiera rekomendację 630 lokali z całej Francji, w których goście zjedzą smaczny trzydaniowy posiłek za mniej niż 35 euro w Paryżu oraz poniżej 29 euro w pozostałych miejscowościach Francji.
r e k l a m a
Szósta edycja przewodnika Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN została wzbogacona o 124 nowe rekomendacje lokali, które inspektorzy Michelin opisali po raz pierwszy. Smakosze znajdą wśród nich restauracje serwujące dania różnych kuchni i reprezentujące różne style. Jednak wszystkie łączy wspólna cecha - smaczne potrawy w atrakcyjnej cenie, czego potwierdzeniem jest znaczek Bib Gourmand.
Idea wysokiej jakości za rozsądną cenę, będąca podstawą stworzenia przewodnika Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN 2012, to odpowiedź na aktualne trendy rynkowe. Zgodnie z nimi zjedzenie dobrego posiłku nie musi wiązać się z wysokim rachunkiem. Takie podejście, które wynika ze zmieniającego się stylu życia oraz sytuacji ekonomicznej, jest reprezentowane przez coraz większą grupę szefów kuchni, niezależnie od ich wieku i rodzaju serwowanych dań. Jest również nagradzane oznaczeniem Bib Gourmand , które po raz pierwszy inspektorzy Michelin przyznali w 1997 roku.
Bogato ilustrowany zdjęciami przewodnik na 2012 rok jest podzielony na 21 regionów Francji. Dodatkowo miejscowości z każdego obszaru zostały ułożone w porządku alfabetycznym, co pozwala na łatwe odnalezienie interesującej lokalizacji. Opisy restauracji zawierają dużą liczbę informacji praktycznych, takich jak adres, dane kontaktowe, rodzaj kuchni, wystrój wnętrza, specjalności z menu czy udogodnienia dla gości. Każdy lokal jest opatrzony krótkim komentarzem, który przybliża czytelnikom charakter serwowanych dań oraz atmosferę panującą w lokalu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Komisja Europejska chce wesprzeć
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Nie wszystko idzie ku
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Influencerzy mają promować atrakcje
Turystyka umacnia grupę Wirtualna
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
Starsze aktualności:
Czego obawiają się Polacy jadący na
3/4 Europejczyków planuje wakacyjne
Ecco Travel oferuje specjalne
Strajk na lotnisku może wykluczyć odpowiedzialność za opóźniony
Nowe hotele z logiem B&B już
Accor rozbudowuje lifestylową
Majowe obłożenie zapowiada się
Nowy międzynarodowy touroperator wchodzi do
Ceny wyjazdów na sierpień lekko w
Koniunktura sprzyja hotelom, ale inwestycji wciąż jest
Zmienią się przepisy odnośnie kategoryzacji hoteli?
Polska będzie liderem w zakresie turystyki medycznej?
W okolicach hotelu znaleziono bombę
SAS zaskakuje - rekordowy wzrost sprzedaży biletów
Best Western wzmacnia swoją pozycję w Trójmieście
Szkolenia dla agentów Funclubu
Zima - co proponują touroperatorzy?
PKP PLK łączy aglomeracje z lotniskami
Licheń: uroczyste otwarcie Domu Pielgrzyma Nazaret oraz kładki w Grąblinie
Katastrofa samolotu - nie żyje 6 osób
Gęsina zagościła na polskich stołach
Włochy: kontrolerzy lotniczy strajkują
Turysta w gąszczu ofert turystycznych