Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Nowy przewodnik kulinarny Michelin już w sprzedaży
Smaczny trzydaniowy posiłek serwowany w atrakcyjnej cenie - taki warunek musiały spełnić restauracje, które zostały opisane w najnowszym przewodniku kulinarnym Michelin. Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN 2012 zawiera rekomendację 630 lokali z całej Francji, w których goście zjedzą smaczny trzydaniowy posiłek za mniej niż 35 euro w Paryżu oraz poniżej 29 euro w pozostałych miejscowościach Francji.
Szósta edycja przewodnika Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN została wzbogacona o 124 nowe rekomendacje lokali, które inspektorzy Michelin opisali po raz pierwszy. Smakosze znajdą wśród nich restauracje serwujące dania różnych kuchni i reprezentujące różne style. Jednak wszystkie łączy wspólna cecha - smaczne potrawy w atrakcyjnej cenie, czego potwierdzeniem jest znaczek Bib Gourmand.
Idea wysokiej jakości za rozsądną cenę, będąca podstawą stworzenia przewodnika Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN 2012, to odpowiedź na aktualne trendy rynkowe. Zgodnie z nimi zjedzenie dobrego posiłku nie musi wiązać się z wysokim rachunkiem. Takie podejście, które wynika ze zmieniającego się stylu życia oraz sytuacji ekonomicznej, jest reprezentowane przez coraz większą grupę szefów kuchni, niezależnie od ich wieku i rodzaju serwowanych dań. Jest również nagradzane oznaczeniem Bib Gourmand , które po raz pierwszy inspektorzy Michelin przyznali w 1997 roku.
Bogato ilustrowany zdjęciami przewodnik na 2012 rok jest podzielony na 21 regionów Francji. Dodatkowo miejscowości z każdego obszaru zostały ułożone w porządku alfabetycznym, co pozwala na łatwe odnalezienie interesującej lokalizacji. Opisy restauracji zawierają dużą liczbę informacji praktycznych, takich jak adres, dane kontaktowe, rodzaj kuchni, wystrój wnętrza, specjalności z menu czy udogodnienia dla gości. Każdy lokal jest opatrzony krótkim komentarzem, który przybliża czytelnikom charakter serwowanych dań oraz atmosferę panującą w lokalu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Zmienią się przepisy odnośnie kategoryzacji hoteli?
Polska będzie liderem w zakresie turystyki medycznej?
W okolicach hotelu znaleziono bombę
SAS zaskakuje - rekordowy wzrost sprzedaży biletów
Best Western wzmacnia swoją pozycję w Trójmieście
Szkolenia dla agentów Funclubu
Zima - co proponują touroperatorzy?
PKP PLK łączy aglomeracje z lotniskami
Licheń: uroczyste otwarcie Domu Pielgrzyma Nazaret oraz kładki w Grąblinie
Katastrofa samolotu - nie żyje 6 osób
Gęsina zagościła na polskich stołach
Włochy: kontrolerzy lotniczy strajkują
Turysta w gąszczu ofert turystycznych
Krakowska Izba Turystyki organizuje konferencję
Przed nami Targi Podróż Marzeń
Sopot: niedługo otwarcie szwedzkiego hotelu
Globalne systemy rezerwacyjne muszą ewoluować?
Co kupują pasażerowie na lotniskach?
Miedzynarodowe Studia Pedagogiczne - Ucz sie, podrozuj, pomagaj...