TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Konkurs gastronomiczny dla blogerów

25 stycznia odbędzie się kolejna edycja konkursu dla pasjonatów gotowania, którzy swoim doświadczeniem dzielą się z internautami. Pierwszy półfinał konkursu BlogerChef odbędzie się w Hotelu Szafran, który znajduje się w Czeladzi koło Katowic.


Konkurs BlogerChef skierowany był do wszystkich ludzi, którzy prowadzą w internecie kulinarnego bloga. Celem inicjatywy jest zintegrowanie ludzi z tego środowiska poprzez dobrą zabawę. Półfinał konkursu jest jednym z wielu elementów spotkania.

Do każdego półfinału zakwalifikowanych zostaje ośmiu autorów internetowych stron. Uczestnicy konkursu będą mieli za zadanie przygotować dwa autorskie dania, które zgłosili wcześniej za pomocą aplikacji na Facebooku. Każda osoba będzie miała godzinę na przygotowanie posiłku. dodatkowo będą jej pomagać trzej inny blogerzy. W każdej rundzie zmieniany będzie skład drużyn. Wspólnym elementem wszystkich konkursowych dań mają być warzywne przekąski z asortymentu firmy OLE!, która jest jednym z partnerów konkursu.

Zwycięzca otrzyma wysokiej klasy akcesoria kuchenne oraz kurs fotografii kulinarnej.

W dniu poprzedzającym konkurs blogerzy będą mogli uczestniczyć w warsztatach tworzenia przekąsek bufetowych i dań typu finger food. Szkolenie poprowadzi szef kuchni Hotelu Szafran - Dawid Pietrasz. Natomiast po konkursie uczestnicy spotkania poznają sekrety kuchni śląskiej. Tego wieczoru zostanie podana między innymi tradycyjna rolada śląska oraz krupniok.

Obydwie części spotkania są otwarte dla publiczności. Zgłoszenia można wysyłać na adres mailowy: kontakt@blogerchef.pl.

Poza spotkaniem w Czeladzi zaplanowanych jest jeszcze pięć innych półfinałów konkursu. Co miesiąc każdy półfinał zostanie zorganizowany w innym obiekcie hotelowo - restauracyjnym. W lutym uczestnicy BlogerChefa pojawią się w Poziom 511 Design Hotel & Spa, w marcu w Dworze Kombornia Hotel & SPA, w kwietniu w Hotelu Bania Thermal & Ski, a w maju w Hotelu Zamku Lubliniec.

Pięciu finalistów konkursu zmierzy się w czerwcu o tytuł BlogerChefa.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
BlogerChef konkurs kulinarny gastronomia Czeladź gotowanie posiłki dania Hotel Szafran




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję