Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Spróbuj kuchni świata
14 czerwca w gnieźnieńskim hotelu Adalbertus rozpoczął się siódmy cykl Wakacyjnych Podróży Kulinarnych Dookoła Świata. Pierwsze spotkanie poświęcone było kuchni indyjskiej.
"Po raz siódmy mamy możliwość podróżowania z naszymi gośćmi po świecie i kosztowania jego smaków, aromatów. No i tym razem zaczęliśmy od kuchni indyjskiej. W tym sezonie przewidzieliśmy również kuchnię japońską i meksykańską. Dzisiaj na początek tak jak już wspomniałam kuchnia indyjska. Potrawy z tego zakątka świata są dość charakterystyczne, ponieważ przeważają tu dość pikantne dania i właśnie takie specjały serwujemy dzisiaj naszym gościom" - powiedziała Izabela Nawrocka, szefowa działu marketingu sieci Hotelu Pietrak.
Przez cały wieczór goście mieli okazję skosztować najpopularniejszych potraw indyjskiej kuchni. Największym powodzeniem cieszył się tradycyjny indyjski chleb naan z dodatkiem kardamonu i czosnku oraz pikantna zupa z krewetkami. Wśród menu znalazła się także sałatka z serem zapiekanym w mące z soczewicy z dodatkami orzechów, golonka z kurczaka na ostro, pikantna wieprzowina, szaszłyki z jagnięciny, ziemniaczki po bombajski. W karcie były także indyjskie desery m.in. truskawki w jogurcie z migdałami i kwiatem ogórecznika.
Atrakcją podczas wieczoru było kulinarne show. Kucharze Hotelu Pietrak na oczach wszystkich przygotowywali tradycyjne indyjskie potrawy. Do zabawy włączyli chętnych gości.
12 lipca odbędzie się kolejna podróż. Tym razem poświęcona będzie sztuce kulinarnej Japonii. Trzecie spotkanie to przygoda z kuchnią meksykańską - 9 sierpnia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział hotele, pensjonaty:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Nastroje wśród kwaterodawców nie
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Nowa oferta TUI: "W TUI wiosną rabaty rosną"
Gdzie i z kim najchętniej wybierali się turyści w kwietniu br.?
Europejskie Tanie Linie Lotnicze na plusie
Tajlandia bezpieczna dla turystów?
Dni Polskiej Gastronomii w Pradze
Zmiany w ruchu pociągów potrwają do środy
Rezerwacje pokoi dla bezdomnych zaskoczyły hotel
Da Grasso zaprasza na weekend amerykański do Łodzi
Intercity wystawiło kolonistów
EasyGo.pl - ma (nowy) WEB do podróży
Milion złotych kary dla PKP PLK
imprezy integracyjne, rodzinne, warsztaty taneczne, sportowe