Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Spróbuj kuchni świata
14 czerwca w gnieźnieńskim hotelu Adalbertus rozpoczął się siódmy cykl Wakacyjnych Podróży Kulinarnych Dookoła Świata. Pierwsze spotkanie poświęcone było kuchni indyjskiej.
"Po raz siódmy mamy możliwość podróżowania z naszymi gośćmi po świecie i kosztowania jego smaków, aromatów. No i tym razem zaczęliśmy od kuchni indyjskiej. W tym sezonie przewidzieliśmy również kuchnię japońską i meksykańską. Dzisiaj na początek tak jak już wspomniałam kuchnia indyjska. Potrawy z tego zakątka świata są dość charakterystyczne, ponieważ przeważają tu dość pikantne dania i właśnie takie specjały serwujemy dzisiaj naszym gościom" - powiedziała Izabela Nawrocka, szefowa działu marketingu sieci Hotelu Pietrak.
Przez cały wieczór goście mieli okazję skosztować najpopularniejszych potraw indyjskiej kuchni. Największym powodzeniem cieszył się tradycyjny indyjski chleb naan z dodatkiem kardamonu i czosnku oraz pikantna zupa z krewetkami. Wśród menu znalazła się także sałatka z serem zapiekanym w mące z soczewicy z dodatkami orzechów, golonka z kurczaka na ostro, pikantna wieprzowina, szaszłyki z jagnięciny, ziemniaczki po bombajski. W karcie były także indyjskie desery m.in. truskawki w jogurcie z migdałami i kwiatem ogórecznika.
Atrakcją podczas wieczoru było kulinarne show. Kucharze Hotelu Pietrak na oczach wszystkich przygotowywali tradycyjne indyjskie potrawy. Do zabawy włączyli chętnych gości.
12 lipca odbędzie się kolejna podróż. Tym razem poświęcona będzie sztuce kulinarnej Japonii. Trzecie spotkanie to przygoda z kuchnią meksykańską - 9 sierpnia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Dział hotele, pensjonaty:
POT promuje Polskę w Europie i
IGHP: początek roku tradycyjnie przyniósł hotelom niską
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Nowa oferta TUI: "W TUI wiosną rabaty rosną"
Gdzie i z kim najchętniej wybierali się turyści w kwietniu br.?
Europejskie Tanie Linie Lotnicze na plusie
Tajlandia bezpieczna dla turystów?
Dni Polskiej Gastronomii w Pradze