Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro franchisingowe BP ITAKA.
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
Wielkie gotowanie kwaśnicy w Żywcu
W dniach 10-12 sierpień w Żywcu odbyła się dziewiąta edycja Światowego Festiwalu Smakowania Kwaśnicy. Podczas wielkiego wspólnego gotowania i degustacji regionalnej potrawy - kwaśnicy uczestnicy dzielili się swoimi umiejętnościami.
W tym roku gotowanie kwaśnicy uczono obecnością Tomasza Zubilewicza, któremu pomagała Małgorzata Handzlik, Dyrektor Miejskiego Centrum Kultury w Żywcu Marek Regel. Tradycyjnie wszyscy wrzucali składniki do wielkiego kotła w nadmiar skrupulatny sposób. Nad jej smakiem czuwała Barbara Czul - organizator imprezy.
Na stoiskach znaleźć można było kiełbaski, żeberka, kwaśnicę na baraninie, słodkości. Na scenie wystąpili: Maciej Maleńczuk, Jerzy Połomski, Budka Suflera. Nocną porą odbyła się dyskoteka prowadzona przez Radio Bielsko. Dodatkową atrakcją była parada ponad 2000 motocyklistów ulicami Żywca.
W trzecim dniu Festiwalu odbył się konkurs kulinarny na ugotowanie kwaśnicy według oryginalnego przepisu. Wzięły w nim udział trzy restauracje: Hotel Alpin Szczyrk, Zajazd Pilchówka Wisła, Restauracja Magillo Kraków. Wygrała Restauracja Hotelu Alpin. Jury VIP wybrało swojego zwycięzcę, Restaurację Magillo.
Impreza jest doskonałą okazją do promowania regionu oraz tradycji kulturowych górali Beskidu Żywieckiego i Śląskiego.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział dla turystów:
Długie weekendy w 2025 zachęcają do
Modlin inwestuje i zwiększy
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Starsze aktualności:
Branża piwowarska liczy na
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc
Tajlandia dofinansuje leczenie
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Biura podróży nadal na celowniku UOKiK`u
Benefis Adama Małysza w Zakopanem: będzie dodatkowy pociąg
Nowa oferta TUI: "W TUI wiosną rabaty rosną"
Gdzie i z kim najchętniej wybierali się turyści w kwietniu br.?
Europejskie Tanie Linie Lotnicze na plusie
Tajlandia bezpieczna dla turystów?