Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Zostań restauratorem na jeden dzień
Amatorzy gotowania, którzy marzyli o otwarciu własnej restauracji teraz mogą zrealizować swoją fantazję i to bez żadnych zezwoleń. Wystarczy kawałek placu, czy chodnika, skwerku, tudzież parku oraz dzień wolny. Bowiem prosto z Finlandii dotarła już do Polski akcja obchodów Dnia Restauracji, w myśl której marzenie wielu osób, o poprowadzeniu własnej restauracji, w końcu się spełni.
Jak podkreślają organizatorzy akcji chodzi główne o dobrą zabawę. Dlatego restauratorzy nie będą mogli sprzedawać alkoholu. Z kolei koszt dań nie powinien przekraczać rzeczywistej ceny półproduktów, z których zostaną przygotowane dania - o zarobku nie może być mowy.
Pomimo, iż Dzień Restauracji to wydarzenie stosunkowo młode, już znalazło wierną rzeszę sympatyków na całym świecie. Pierwsze obchody akcji odbyły się w maju 2011 roku. Wówczas za pośrednictwem Facebook`a udało się zwerbować kilkunastu uczestników z samych Helsinek. Od tamtej pory w Finlandii odbyły się już cztery edycje kulinarnego meetingu. W lutym do wydarzenia dołączyli uczestnicy z 12 krajów. Tegoroczna akcja przyciągnie jednodniowe restauracje, aż z 18 krajów. Codziennie pojawiają się nowe zgłoszenia, do chwili obecnej chęć uczestnictwa wyraziło 700 miejsc.
Pomysłodawcą i twórcą projektu jednodniowych restauracji jest Fin, Olli Siren.
Na tegorocznej edycji Dnia nie zabraknie uczestników z Polski. Chęć sprawdzenia swoich organizacyjno-kulinarnych umiejętności wyraziły dwie osoby z Poznania. W parku na Starym Browarze stanie jedna z restauracji. W autorskim menu znajdą się m.in. grillowane kanapki, ciasta i napoje.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział centra informacji i promocji:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Chcą ściągnąć młodych Niemców do
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Queen Elizabeth 2 luksusowym hotelem?
Obsługa pasażerów z niepełnosprawnością
Orbis - kolejna umowa franczyzy na *** hotel
Na co warto zwrócić uwagę ubezpieczając hotel?
Akademia Euro. Przed nami kluczowy etap przygotowań do Mistrzostw
Polacy planują masową ucieczkę
Czy legitymacja studiow zaocznych uprawnia do zniżek na autobusy ???
Amerykański specjał dostępny w Polsce
Oman rozpoczął walkę o turystów
Co wywołuje turystykę pokerową?
Rainbow Tours: po upadku Sky Clubu rezerwacje wzrosły
Kibice oglądają nie tylko mecze
Ilu pracowników odejdzie z PPL?