Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Hiszpania kusi turystyką kulinarną?
Wzrasta liczba turystów, którzy ze względu na lokalna kuchnię wybierają Hiszpanię na miejsce swojego wypoczynku.
Według danych zaprezentowanych przez Instytut Studiów Turystycznych, w ubiegłym roku Półwysep Iberyjski odwiedziło 7,5 mln zagranicznych turystów, którzy przyjechali spróbować miejscowych dań.
Z przeprowadzonych badań wynika, że Hiszpania jest coraz częściej celem podróży gastronomicznych. Odbywają się one przez cały rok, a turyści głównie wybierają miejscowości słynące z dobrej kuchni. Nandu Jubany, właściciel znanej katalońskiej restauracji, położonej z dala od turystycznych szlaków wyjaśnia fenomen hiszpańskiej kuchni. "W mojej rodzinie reprezentuję trzecie pokolenie kucharzy. Myślę, że sukcesem mojej restauracji jest połączenie nowoczesności z tradycją" - powiedział.
Hiszpańskie dania są zaraz po włoskich drugimi najbardziej lubianymi przez Europejczyków. Zaś kuchnia Półwyspu Iberyjskiego jest uważana za jedną z najzdrowszych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział badania rynku i analizy:
Wakacje nad Bałtykiem lepsze niż przed
ETC: Turystyka potrzebuje systemu zarządzania
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Wielki Mur Chiński - odkryto kolejne fragmenty
Turyści wygrali ze Skarbem Państwa
Zostań restauratorem na jeden dzień
Neckermann - trzy dodatkowe samoloty