Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Współpraca z biurem podróży - przygotowanie ofert
- Poszukiwana specjalistka d/s turystyki...
- REZYDENT HOTELOWY - KRETA / GRECJA
- specjalista ds. turystyki - TOMASZÓW MAZOWIECKI
- REZYDENT TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. rezerwacji rejsów - Gdańsk
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
Kto będzie na EuroGastro 2014?
W dniach 26 - 28 marca 2014 roku odbędzie się 18 edycja Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014. Swoją obecność potwierdzili już między innymi Robert Sowa oraz Marcin Budynek.
Targi odbędą się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie
Na Targach EuroGastro zwiedzający mają możliwość zapoznania się z ofertą produktów, półproduktów, sprzętów oraz rozwiązań dla sektora HoReCa. Impreza jest także miejscem poszukiwania kulinarnych inspiracji i doskonalenia swoich umiejętności w tym zakresie. " Co roku na EuroGastro odbywają się konkursy i pokazy organizowane przez branżowych mistrzów. Dla młodych adeptów gastronomii to doskonała okazja, aby podszkolić warsztat pod okiem najlepszych, a także zaprezentować swoje umiejętności. Dla osób, które mają już ugruntowaną pozycję w restauracyjnych kuchniach, to z kolei szansa na poznanie nowych trendów." - powiedział Grzegorz Sendor, koordynator Targów EuroGastro.
Po raz pierwszy podczas targów odbędzie się jeden z etapów programu "Gotuj lokalnie", który jest organizowany jest przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka oraz Fundację Europejski Fundusz Rozwoju Wsi. Celem konkursu jest promowanie tradycyjnych polskich produktów żywnościowych oraz wspieranie lokalnego potencjału. W ramach tego projektu, trzeciego dnia imprezy odbędzie szkolenie dla nauczycieli szkół gastronomicznych. Szefowie kuchni pokażą jak tworzyć nowe trendy wykorzystując produkty z danego regionu. Towarzyszący konkurs wyłoni najsmaczniejsze danie stworzone na bazie produktów z regionu Małopolski. Zwycięzcę wybiorą Robert Sowa oraz Jerzy Pasikowski.
Pierwszego dnia targów odbędzie się dziewiąta edycja Festiwalu Kuchni Greckiej, który promuje tradycyjną kuchnie grecką. Teo Vafidis, szef kuchni i ambasador greckiej kultury zaprasza młodych kucharzy do wzięcia udziału w projekcie. Podstawowymi produktami są greckie specjały połączone z krewetkami tygrysimi. Otwarcia greckiego festiwalu dokona Ambasador Grecji w Polsce, Tasia Athanasiu. Swoją obecność potwierdził też o. Epifanios Milopotaminos, mnich ze świętej Góry Athos, który jest szefem klasztornej kuchni. Nagroda w konkursie jest tygodniowy pobyt w Grecji.
Drugiego dnia targów zostanie przeprowadzona VI edycja konkursu Roberta Sowy. Projekt ten skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych oraz początkujących kucharzy. Osoby, które nie ukończyły 23 lat i zostały zarekomendowane przez szefa kuchni mogą wziąć udział w konkursie "Kulinarny Talent 2014". Laureaci mają szansę zaprezentować się szerokiemu gronu specjalistów z branży kulinarnej.
Powyższe konkursy odbywają się przy merytorycznym wsparciu Fundacji Klub Szefów Kuchni.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Na zakopiance ruch wahadłowy i do 30 km/h
Aeroflot: dramatyczny spadek zysku netto
Egipska branża hotelarska przeżywa kryzys?
Wielka historia, Wielka przygoda w Wielkopolsce
Będziemy mieć nowe uzdrowisko na Podhalu?
MSZ ostrzega wyjeżdżających do Indonezji
Śmiertelne żniwo polskich kąpielisk
Mazowieckie zamierza wybudować linię kolejową Płock-Modlin
Emirates: Sukces po raz 25. rzędu
Olsztyn: spłonęły dwie restauracje
Linie promowe Færgen przygotowały nową ofertę
Prace remontowe w Ecco Holiday