Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro franchisingowe BP ITAKA.
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
Polacy wolą frytki
Ryż, makaron i kasza wydają się zastępować w polskiej kuchni ziemniaki. Mimo to w naszym kraju obserwuje się niezwykły trend. W dalszym ciągu nie spada zainteresowanie klientów frytkami i chipsami.
Konsumpcja ziemniaków spada w Polsce już od dłuższego czasu. 8 lat temu, statystyczny Polak spożywał ich 129 kg rocznie. W chwili obecnej ta porcja zmniejszyła się o 17 kg. Prozdrowotne trendy sprzyjają producentom ryżu, którego wartość określa się na około 265 mln zł rocznie.
Zmniejszony popyt na ziemniaki odczuwają w pierwszej kolejności rolnicy. Wsparcia producentów i wprowadzenia ochrony polskiego rynku ziemniaków jadalnych i przemysłowych domaga się Roman Lewandowski, Prezes Producentów Ziemniaka.
Na przekór promocji zdrowego odżywiania, w 2011 roku nastąpił wzrost produkcji frytek (ze 178 do 187 tys. ton) oraz chipsów (z 73 do 77 tys. ton). Prawdopodobnie w trakcie najbliższych lat produkcja przetworów spożywczych z ziemniaków, w szczególności frytek w dalszym ciągu będzie się zwiększać. Rośnie nie tylko eksport tych produktów, ale również spożycie w kraju.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
Branża piwowarska liczy na
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc
Tajlandia dofinansuje leczenie
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
IATA: wzrost pasażerskich przewozów lotniczych
Czechy: Zamek Helfstyn ponownie ugości kowali
Zima ma mocną końcówkę sezonu - last minute króluje
Rybnik-Gliwice: prywatny przewoźnik lepszy od PKS?
Z warszawskiego lotniska bezpośrednio do Kataru
Wpadka amerykańskiego przewoźnika
Zmiany w zakresie fakturowania imprez turystycznych
Adriatyk wyróżniony na targach
Air Berlin znów szuka oszczędności
Woda z kranu w łódzkich restauracjach?
Neckermann - nowa oferta dla klientów
Konkurs Fotograficzny " PolskaNaFilmowoNaWakacjach"
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
Noclegi Świętokrzyskie W Dolinie Wilkowskiej,, Pod Jeleniami