Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
- Specjalista ds. rezerwacji rejsów - Gdańsk
- Specjalista ds. podróży służbowych (praca zdalna)
- Specjalista ds Sprzedaży Usług Turystycznych
- Obsługa klienta w biurze podróży
- Warszawa - project manager - incentive & event
- specjalista ds turystyki
- REZYDENT HOTELOWY - TUNEZJA
- Anex - Pracownik Działu Obsługi Agencyjnej
- PILOCI POSZUKIWANI NA WYJAZDY ZAGRANICZNE
Brytyjczycy uwielbiają kuchnię polską
W porze lunchu londyńczycy coraz chętniej odwiedzają polskie restauracje i bary. Lokali serwujących polskie potrawy i napoje są już w stolicy Zjednoczonego Królestwa dziesiątki - pisze "Metro". Na początku istnienia, polskie restauracje i bary odwiedzali głównie przybysze znad Wisły, których jest w Londynie ok. 400 tys., ale od niedawna większość gości stanowią Brytyjczycy.
W samym centrum miasta na Holborn znajduje się Bar Polski. Przychodzą do niego panowie w eleganckich garniturach i panie w szykownych garsonkach, którzy uwielbiają barszcz, polską kiełbasę i bigos - twierdzi obsługa. Polskie dania popija się polskim piwem. Wieczorami obsługa najczęściej podaje polskie wódki. Ceny, jak na elitę, która tu się stołuje, są bardzo niskie - bigos kosztuje 6,60 funta, a porcja kiełbasy 7,60.
Także w polskiej restauracji Wodka na Alban's Grove w eleganckiej dzielnicy Kensington, stołują się głównie Brytyjczycy. Hitem restauracji jest pierś z kaczki z czerwoną kapustą - twierdzi menedżerka Kasia Hitchcock. Anglicy stanowią także większość klienteli Café Wanda na Clapham w południowym Londynie. Placki ziemniaczane można tu kupić za 6 funtów, popularnością cieszą się też zrazy z boczkiem, bigos, barszcz czerwony, oraz pierogi, które przygotowywane są na trzy sposoby - z mięsem, kapustą i ruskie - mówi Michał Wielogórski z Café Wanda.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Polska kuchnia ujęła Brytyjczyków
[2007-11-02 13:25 85.164.11.*]
Gratuluje popularnosci w GB.
Brakuje nam tak bardzo polskiego baru w Oslo. Prosze do nas tez przjechac!
Pozdrawiam serdecznie i zycze sukcesow.
Maria odpowiedz »
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Turysta ma prawo do wynagrodzenia za szkodę niemajątkową np. utratę przyjemności z podróży!
22 sale konferencyjne i 3000 m2 powierzchni konferencyjnej - rusza MCC Mazurkas Conference Centre
Biura podróży: teraz czas na Sylwestra
Znak jakości nagrodą w konkursie EuroGastro 2011
Wakacje na "DŻIN DOBRY" - nowa promocja Rainbow Tours
Autobusy Solaris Urbino 12 w Kielcach
PIT na XX Walnym Zgromadzeniu podjęła uchwałę w sprawie promocji Polski
W PLL LOT mogą pojawić się kłopoty z płynnością?
Czy dojazd do Balic będzie utrudniony?
Fałszywy alarm bombowy na lotnisku Luton
160 km na godzinę koleją z Radomia do Warszawy