TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Wars: podróżni najchętniej jedzą jajecznicę i schabowego

Instytut GfK Polonia na zlecenie spółki Wars SA przeprowadził badanie na temat gustów kulinarnych pasażerów kolei.


Okazało się, że polski pasażer jest tradycjonalistą. Najchętniej w wagonach gastronomicznych Wars zamawia potrawy tradycyjnej kuchni polskiej - na śniadanie jajecznicę, na obiad schabowego, pierogi i flaki. Wśród zup króluje żurek.

Powodzeniem cieszy się też tzw. piada, który jest w menu od niedawna. Jest to włoski placek z nadzieniem.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Wars jedzenie jajecznicę jajecznica schabowy schabowego potrawy tradycyjnej kuchni polskiej pierogi flaki piada


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję