TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Truskawki wabią klientów w restauracjach

Stołeczni restauratorzy skutecznie wykorzystują sezon truskawkowy, wabiąc klientów niekonwencjonalnymi potrawami z tego pełnego słońca owocu.


Jednak czas, kiedy szczytem ekstrawagancji były tarta truskawkowa i lody z truskawkami na deser minął bezpowrotnie. Teraz kucharze serwują bardziej wyrafinowane połączenia smaków - sandacza przyrządzanego na parze w sosie truskawkowym, pierś kaczki z truskawkami, krewetki z czosnkiem, ziołami i popieprzonymi truskawkami, tatar ze świeżych truskawek z suszonymi owocami, miętą, marakują i mięsem eskalopków w sezamie (restauracja Boathouse na Wale Miedzeszyńskim), truskawki zapiekane (Grand Kredensie przy Puławskiej), cieniutka pitta lub bułką z ciasta drożdżowego z truskawkami, truskawkowy chłodnik (Banja Luce przy Puławskiej)

Niestety już niedługo świeże truskawki tak prędko się kończą, a zdaniem restauratorów z mrożonych niewiele dobrego można przyrządzić. Wtedy jednak sezonowe potrawy z truskawkami zastąpią potrawy z grzybami, a na pierwszy ogień pójdą kurki, które już się pojawiły w polskich lasach...

Obecnie konkurencja na rynku gastronomicznym jest bardzo dużą. Właściciele restauracji muszą wciąż konkurować, umiejętnie przyciągając klientów. A niekonwencjonalne potrawy w menu potrafią ucieszyć zarówno stałych klientów, jak i przyciągnąć do lokalu nowych. Nowe pozycje w menu wprowadzają, więc zarówno renomowane lokale, jak i lokalne lunchbary.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
restauracja restauracje sezonowe menu potrawy nowości Warszawa w restauracjach konkurencja na rynku gastronomicznym z truskawki tarta truskawkowa truskawkami truskawek




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję