TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Hamburg - największe targi hotelarstwa i gastronomi Internorga

W dniach od 7 do 12 marca 2008 w Hamburgu odbędzie się 82 edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa Internorga2008.


Targi Internorga należą do najstarszych imprez wystawienniczych branży hotelarskiej i gastronomicznej w Europie.

W tym roku swoje uznane na świecie produkty, a także nowości w zakresie sprzętu i usług w hotelarstwie oraz gastronomii zaprezentuje około 1000 wystawców z 23 krajów, w tym 4 firmy z Polski: Zakład Mechaniczny MechGo, Stalgast, Stecko Meble i firma FructoFresh. Produkty oraz usługi prezentowane będą w 11 halach targowych na powierzchni 80000 metrów kwadratowych. Obejrzy je ponad 100.000 specjalistów z branży. W ubiegłym roku było ich 115.000.

Targi Internorga są istotną imprezą branżową. Każdego roku w targach biorą udział znane firmy branży hotelarsko-gastronomicznej i piekarsko-cukierniczej oraz firmy, które dzięki swoim innowacyjnym produktom zamierzają osiągnąć wiodącą pozycję na rynku. W bieżącym roku wśród firm, które będą prezentować swoją ofertę będą między innymi: Rosenthal, Hutschenreuther, Villeroy und Boch, Unilever Foodsolutions, Barilla, Nestle, Coca-Cola, Metro, InBev, McCain, Rational, Hobart, Meiko, Blanco, Electrolux Professional, Ali Group, WMF, Enodis, Eloma, Micros Fidelio, Vectron Systems, Sharp Electronics, Horstmann Group, Miwe, Hiestand, BakeMark, Edna, Wisheu.

Targi Internorga stały się także barometrem branży gastronomicznej w Europie. Dzięki najwyższej fachowości wystawców i korzystnemu marcowemu terminowi podczas tej imprezy tworzą się trendy na nadchodzący sezon. Wiele firm czeka ze swoją premierową prezentacją nowości właśnie na czas targów.

Zakres tematyczny targów obejmuje między innymi:
- urządzenia i wyposażenie hoteli oraz pokoi hotelowych, restauracji, barów, kawiarni, stołówek i punków żywienia zbiorowego i cateringu, a także urządzenia sanitarne, pościel, sztukę nakrywania stołu - szkło, porcelanę, sztućce i odzież dla gastronomii i hotelarstwa oraz naczynia kuchenne;
- artykuły spożywcze i napoje, w tym też artykuły spożywcze przeznaczone specjalnie dla rynku HoReCa, produkty typu convenience, przekąski, świeże warzywa, produkty mrożone i typu fastfood, artykuły dietetyczne, przetwory mleczne, kawa, i różnego rodzaju napoje;
- techniki kuchenne i gastronomiczne, czyli maszyny i urządzenia do kuchni przeznaczone do gotowania, smażenia, chłodzenia, zamrażania, zmywania, pakowania, transportu, przygotowywania i przechowywania produktów żywnościowych, a także automaty do napojów i innych produktów, maszyny do kawy i do usuwania śmieci;
- organizacja i komunikacja, a w tym sprzęt komputerowy i oprogramowanie dla branży gastronomiczno-hotelarskiej, systemy rejestrujące i zabezpieczające, systemy rezerwacji hotelowych, wydawnictwa i prasa fachowa;
- wyposażenie, maszyny i urządzenia dla piekarń i cukierni, środki do pieczenia, półprodukty i dodatki, wyposażenie sklepów.

Targi Internorga są miejscem nawiązywania i pielęgnowania kontaktów handlowych, wymiany wiedzy, doświadczeń oraz nowatorskich pomysłów, a także dialogu specjalistów z branży. Dlatego też nieodłącznym elementem imprezy są konferencje, seminaria oraz pokazy, które umieszczone zostały w programie ramowym targów. Uczestnicy będą mogli wziąć udział w Kongresie Gastronomii Systemowej FoodService Forum, który odbędzie się 6 marca, Międzynarodowym Kongresie dla Przemysłu Piekarniczego Hamburg Global Bake 7 marca, Niemieckim Kongresie Żywienia Zbiorowego 10 marca i Kongresie Oszczędzania Energii 12 marca. Zwiedzający będą mogli oglądać pokazy i prezentacje Forum Branży HoReCa, które przygotowały związki i stowarzyszenia branży hotelarsko-gastronomicznej między innymi: rozstrzygnięcie konkursu dla kucharzy o nagrodę "Großer Preis der Köche", zawody w fantazyjnym nakrywaniu stołu i serwowaniu potraw "Der gedeckte Tisch" przygotowane przez Związek Mistrzów Kelnerskich, Pracowników Restauracji i Hoteli, prezentacje "małych dzieł sztuki" z marcepana i czekolady przygotowane przez Cech Cukierników z Hamburga, a także prezentacje miksowania koktajli zgodnie z najnowszymi trendami przygotowane przez Niemiecką Unię Barmanów.

Targi będą czynne w dniach od 7 do 12 marca 2008 w godzinach od 10.00 do 18.00.

Biletów dla specjalistów z branży będą kosztować:
- Bilet jednodniowy - 24 euro (w przedsprzedaży w przedstawicielstwie 16 euro)
- Bilet dwudniowy - 34 euro (w przedsprzedaży w przedstawicielstwie 32 euro)
- Bilet dla uczniów szkół zawodowych branży hotelarskiej i gastronomicznej - 12 euro
Katalog książkowy lub w formie CD-ROM będzie kosztować 15 euro, a pakiet katalogów (książkowy + CD-ROM) 20 euro.

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich przygotowało również atrakcyjne oferty grupowego oraz indywidualnego wyjazdu na targi Internorga.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Internorga targi hotelarstwo gastronomia Hamburg Zakład Mechaniczny MechGo Stalgast Stecko Meble FructoFresh Rosenthal Hutschenreuther Villeroy und Boch Unilever Foodsolutions Barilla Nestle Coca-Cola Metro InBev McCain Rational Hobart Meiko Blanco Electrolux Professional Ali Group WMF Enodis Eloma Micros Fidelio Vectron Systems Sharp Electronics Horstmann Group Miwe Hiestand BakeMark Edna Wisheu kongres konferencja HoReCa Cech Cukierników Niemiecka Unia Barmanów Związek Mistrzów Kelnerskich hotelarstwa w gastronomii gastronomi do dla




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję