Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilotaż Saksonia/ 6-7.06
- Pilot do Budapesztu 28.05-01.06
- Kierownik Coral Travel Suwałki
- Specjalista ds Turystyki
- poszukiwany pilot - Polska Północna 26-30.05
- Rezydent biura podróży 2025
- Manager produktu
- Staż w biurze Coral Travel Grodzisk Mazowiecki
- Rezydent Turystyczny/Pilot Turystyczny Sezon 2025
- Ośrodek Royal - Jastrzębia Góra wolny turnus


Odbył się V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej w Hotelu Zamek Ryn
2007-03-26W dniach 16-18 marca br. odbył się najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny w kraju: V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej. Impreza, od wielu lat organizowana w wyjątkowych miejscach, tym razem odbyła się w czterogwiazdkowym Hotelu Zamek Ryn. W średniowiecznych komnatach, w ramach konkursu, wystartowało 16 ekip kucharskich - młodych adeptów sztuki kulinarnej.
r e k l a m a
W dniach konkursu w zamku gościło wiele osób: kucharzy biorących udział w konkursie, jurorów oraz ludzi z branży hotelarsko - gastronomicznej z całego kraju. Zadaniem ekip przystepujących do konkursu było przygotowanie potrawy, która najlepiej będzie komponować się z koniakiem Martell. Nad rzetelnością ocen czuwało Jury Techniczne oraz Jury Degustacyjne, w skład którego wchodziły znane osoby ze świata estrady, muzyki, kabaretu, znawcy smaków oraz Mistrzowie Kulinarni.
Zainteresowaniem gości z branży gastronomicznej cieszyły się panele konferencyjne zorganizowane przez Instytut Rynku Hotelarskiego oraz znany przez wszystkich tytuł - "Hotelarz". Na miejscu można było wysłuchać ciekawych prelekcji na temat problemów związanych z pracownikami w sektorze gastronomicznym oraz poznać najnowsze trendy w zarządzaniu. Atrakcjami imprezy były także tasting koniaku Martell oraz prezentacje sponsorów połączone z licznymi degustacjami.
Impreza zakończyła się Gala Dinner, w ramach której odbył się Bal u Wielkiego Mistrza. Uroczystość o rycerskim charakterze poprowadzili Mistrz Kuchni Karol Okrasa oraz Mistrz Estrady Andrzej Brzozowski. Na zamkowy dziedziniec wkroczył Wielki Komtur, a u jego boku rycerze i damy. Goście uhonorowali organizatorów wydarzenia: Andrzeja Dowgiałło (prezesa Anders Group) i Tomasza Dowgiałło (dyrektora Hotelu Anders) oraz Dariusza Strucińskiego (Szefa Kuchni Hotelu Anders) ogromnymi oklaskami. Po ogłoszeniu wyników konkursu kulinarnego rozpoczęła się część artystyczna wieczoru, której atrakcją były: pokaz tańca z ogniami, pokaz laserów oraz suto zastawione bufety, przygotowane przez Wielkich Mistrzów Kuchni. Damy i rycerzy rozbawili kuglarze i błaźni, a oprawę muzyczną zapewnił występ Danuty Błażejczyk oraz zespół KOWALSKI. Zabawa trwała do wczesnych godzin porannych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Wrocław trafi do przewodnika
WARS testuje płatności
Gault & Millau wraca do
Majówką nad morzem rządzi
Mazowsze przyciągnęło więcej
Dział targi, konferencje, workshop:
Urlop.pl zaprasza nowych i obecnych partnerów na
POT ogłasza start kolejnej edycji konkursu na Najlepszy Produkt
Nowe wydarzenie dla branży
Dział hotele, pensjonaty:
Qubus Hotel poszukuje nowych
Poznań promował się w
Mniej miast, więcej tlenu -wzrost zainteresowania wypoczynkiem na łonie
Dział aktualności dnia:
Urlop.pl zaprasza nowych i obecnych partnerów na
ETC: Silne wzrosty w europejskiej turystyce w I
Qubus Hotel poszukuje nowych
Najlepszy kwiecień w historii Katowice
POT ogłasza start kolejnej edycji konkursu na Najlepszy Produkt
Dział centra informacji i promocji:
Poznań promował się w
Sopot podsumował kampanię promocyjną poza
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
POT ogłasza start kolejnej edycji konkursu na Najlepszy Produkt
WARS testuje płatności
Turystyka umacnia grupę Wirtualna
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
Starsze aktualności:
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Najlepszy kemping w Polsce jest na Dolnym
Drugi nabór w ramach programu finansowanego z
Itaka wzmacnia ofertę lotów w
GUS publikuje dane o liczbie udzielonych
Komisja Europejska zatwierdziła pomoc dla przewoźnika
Promocja na zlecenie - czy tak to powinno
Linie lotnicze Swiss z nowym dyrektorem
Sabre wspiera się AI od
Dokąd polecą Polacy samodzielne na
Polacy krócej wypoczywają w
Skandal: Na strzeżonym parkingu hotelu okradziono audi A8 gościa
Co powstanie na miejscu dawnego hotelu Forum w Krakowie?
Polskie lotniska sprawdza się podczas Euro 2012
Dominium specjalnie dla dzieci
Wypadek autokaru szkolnego pod Grójcem
Kampania reklamowa Polski za 15% ceny!
Wybory prezydenckie. Jak głosować na urlopie za granicą?
Ranking Gwiazdek Michelin. Czy polskie restauracje mają szansę?
Włoskie linie Mistral Air uruchamiają czartery dla katolickich pielgrzymów
Na autostradzie A2 będzie za dużo moteli?
Wizz Air wprowadziły wysokie opłaty za bagaż
Większa sprzedaż - nowoczesne podejście do sprzedaży poprzez systemy rezerwacyjne
rejestr organizatorów turystyki
Pielgrzymka Benedykta XVI: zamknięta autostrada i zakaz sprzedaży alkoholu
Licheń: nowy hotel przy Lesie Grąblińskim
"Fryderyk Chopin" promował Polskę w Ostendzie
1000 osób przeszkolonych w ramach projektu "Turystyka - wspólna sprawa"
Rozbiórka hotelu COS: złamane zasady sztuki budowlanej