Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Odbył się V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej w Hotelu Zamek Ryn
W dniach 16-18 marca br. odbył się najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny w kraju: V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej. Impreza, od wielu lat organizowana w wyjątkowych miejscach, tym razem odbyła się w czterogwiazdkowym Hotelu Zamek Ryn. W średniowiecznych komnatach, w ramach konkursu, wystartowało 16 ekip kucharskich - młodych adeptów sztuki kulinarnej.
W dniach konkursu w zamku gościło wiele osób: kucharzy biorących udział w konkursie, jurorów oraz ludzi z branży hotelarsko - gastronomicznej z całego kraju. Zadaniem ekip przystepujących do konkursu było przygotowanie potrawy, która najlepiej będzie komponować się z koniakiem Martell. Nad rzetelnością ocen czuwało Jury Techniczne oraz Jury Degustacyjne, w skład którego wchodziły znane osoby ze świata estrady, muzyki, kabaretu, znawcy smaków oraz Mistrzowie Kulinarni.
Zainteresowaniem gości z branży gastronomicznej cieszyły się panele konferencyjne zorganizowane przez Instytut Rynku Hotelarskiego oraz znany przez wszystkich tytuł - "Hotelarz". Na miejscu można było wysłuchać ciekawych prelekcji na temat problemów związanych z pracownikami w sektorze gastronomicznym oraz poznać najnowsze trendy w zarządzaniu. Atrakcjami imprezy były także tasting koniaku Martell oraz prezentacje sponsorów połączone z licznymi degustacjami.
Impreza zakończyła się Gala Dinner, w ramach której odbył się Bal u Wielkiego Mistrza. Uroczystość o rycerskim charakterze poprowadzili Mistrz Kuchni Karol Okrasa oraz Mistrz Estrady Andrzej Brzozowski. Na zamkowy dziedziniec wkroczył Wielki Komtur, a u jego boku rycerze i damy. Goście uhonorowali organizatorów wydarzenia: Andrzeja Dowgiałło (prezesa Anders Group) i Tomasza Dowgiałło (dyrektora Hotelu Anders) oraz Dariusza Strucińskiego (Szefa Kuchni Hotelu Anders) ogromnymi oklaskami. Po ogłoszeniu wyników konkursu kulinarnego rozpoczęła się część artystyczna wieczoru, której atrakcją były: pokaz tańca z ogniami, pokaz laserów oraz suto zastawione bufety, przygotowane przez Wielkich Mistrzów Kuchni. Damy i rycerzy rozbawili kuglarze i błaźni, a oprawę muzyczną zapewnił występ Danuty Błażejczyk oraz zespół KOWALSKI. Zabawa trwała do wczesnych godzin porannych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Długie weekendy listopadowe również
Sierpień będzie lepszy od
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Dział centra informacji i promocji:
Arłamów gościł działaczy
Najlepszy Produkt Turystyczny Wielkopolski
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Skandal: Na strzeżonym parkingu hotelu okradziono audi A8 gościa
Co powstanie na miejscu dawnego hotelu Forum w Krakowie?
Polskie lotniska sprawdza się podczas Euro 2012
Dominium specjalnie dla dzieci
Wypadek autokaru szkolnego pod Grójcem
Kampania reklamowa Polski za 15% ceny!
Wybory prezydenckie. Jak głosować na urlopie za granicą?
Ranking Gwiazdek Michelin. Czy polskie restauracje mają szansę?
Włoskie linie Mistral Air uruchamiają czartery dla katolickich pielgrzymów
Na autostradzie A2 będzie za dużo moteli?
Wizz Air wprowadziły wysokie opłaty za bagaż
Większa sprzedaż - nowoczesne podejście do sprzedaży poprzez systemy rezerwacyjne
rejestr organizatorów turystyki