TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Przez żołądek do serca niemieckich turystów?

26 listopada w Berlinie miało miejsce spotkanie branży gastronomicznej z dziennikarzami niemieckimi pod hasłem "Kulinarny zawrót głowy". W konwencie uczestniczył także polski kucharz.


Deutsche Bahn zaprosiła na spotkanie 10 najlepszych kucharzy europejskich, którzy mieli opracować specjalne menu dla restauracji pokładowych. Od początku roku w niemieckich pociągach serwowano bowiem dania różnych kuchni.

Przez cały listopad w wagonach restauracyjnych niemieckich szybkich pociągów ICE podawane były dania polskiej kuchni, zaproponowane przez Pawła Oszczyka. Jest on szefem kuchni hotelu Le Regina w Warszawie. Do Niemiec pojechał na zaproszenie Polskiego Ośrodka Informacji Turystycznej w Berlinie.

Zgodnie z hasłem przewodnim turystycznej kampanii reklamowej Polski w Niemczech "Polen Azberrascht" (Polska zaskakuje, Polska jest niespodzianką), Paweł Oszczyk zaskoczył gości wyszukanymi potrawami nawiązującymi do najlepszych tradycji kuchni polskiej.

W spotkaniu uczestniczyli także korespondenci polscy, akredytowani w Berlinie.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Berlin polski kucharz spotkanie na spotkaniu z dziennikarzami niemieckimi Kulinarny zawrót głowy w Berlinie Paweł Oszczyk


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję