Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- szukam pilota przewodnika
- TUI Specjalista ds. turystyki Wrocław
- Specjalista/ka ds. turystyki
- Manager produktu
- Specjalista ds. obsługi posprzedażowej Wrocław
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Pilot na wycieczkę do Czech
- referent d/s turystyki
- Pilot na Sardynię 24-28.04.2025


Tomasz Morawski: wracamy do korzeni Sphinxa
2009-05-06Twórca sieci restauracyjnej Sphinx Polska rozpoczął jej restrukturyzację. Tomasz Morawski sprawdza teraz rentowność i stan obecnie prosperujących lokali Sphinx.
r e k l a m a
Według prezesa zarządu trzeba powrócić do pierwotnych praktyk, bo nie sprawdził się mix autorskiego modelu sieci Sphinx i korporacyjnego stylu zarządzania.
Dlatego trwa audyt w 95 lokalach tej sieci. Wprowadzone zostaną też nowe zasady współpracy z franczyzobiorcami oraz plany budowy nowej generacji lokali Sphinx z innym wystrojem. Nowy zarząd liczy na zaangażowanie restauratorów - powołał już m.in. nową jednostkę, która ma pomóc w przemianie - Radę Restauratorów.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za wypowiedzi na forum. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt
Sphinx wraca do starego modelu zarządzania?
[2009-05-06 13:48 212.75.118.*]
I słusznie. Jakość w Sphinx to tylko namiastka tego co było w przeszłości. odpowiedz »
Sphinx wraca do starego modelu zarządzania?
[2009-05-06 14:42 83.15.101.*]
"nie sprawdził się mix autorskiego modelu sieci Sphinx i korporacyjnego stylu zarządzania" - cóż to za geniusz marketingu i za jakie pieniądze wymyślił?! coś takiego się NIGDY nie sprawdza. Życzę powrotu do dawnego Sphinxa - być może znów tam pójdę po latach... odpowiedz »
Sphinx wraca do starego modelu zarządzania?
[2009-05-07 11:16 79.190.25.*]
Trzymam kciuki Panie Tomaszu. Szkoda żeby przez pazernych pseudo restauratorów taka marka i moim zdaniem ciekawa idea zniknęła odpowiedz »
r e k l a m a
Tomasz Morawski: wracamy do korzeni Sphinxa
[2009-05-12 08:50 83.17.17.*]
Powinien Pan zacząć od podniesienia jakości serwowanych potraw. To samo danie w różnych restauracjach to dwie różne potrawy (o ich jakości nie chcę pisać bo Pan jest wystarczająco zdołowany). Restrukturyzacja potrzebna jest od samego dołu odpowiedz »
Sphinx wraca do starego modelu zarządzania?
[2009-06-17 00:50 82.139.146.*]
Jeśli podnosi się ceny i zmniejsza porcje, nie należy się dziwić, że klienci odchodzą. Cóż, to już nie ten sam Sphinx, co na początku... odpowiedz »
Dział gastronomia:
Komisja Europejska chce wesprzeć
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Nie wszystko idzie ku
Starsze aktualności:
Rośnie zainteresowanie małymi obiektami
Czego obawiają się Polacy jadący na
3/4 Europejczyków planuje wakacyjne
Ecco Travel oferuje specjalne
Strajk na lotnisku może wykluczyć odpowiedzialność za opóźniony
Nowe hotele z logiem B&B już
Accor rozbudowuje lifestylową
Majowe obłożenie zapowiada się
Rainbow Tours: w grudniu 2008 wzrost obrotów o 26%
Ewakuacja statku wycieczkowego podczas rejsu po Antarktyce
Będą nowe połączenia SkyEurope: Kraków - Neapol, Bruksela, Ateny, Sztokholm!
Przedstawiciele LOT spotkali się z ministrem skarbu
Krakowski obwarzanek na liście Produktów Tradycyjnych
TripAdvisor: ponad 40 mln użytkowników w lipcu
Marka narodowa Polski - "Twórcze napięcie"
Kryzys wpłynął na większą popularność tanich przewoźników?
PKP próbuje skusić pasażerów tańszymi cenami biletów
Wizz Air wprowadza 9 nowych tras z 3 rumuńskich miast
PKP uruchamia linię do Brukseli
Powstanie kolejny odcinek autostrady A2
Wieliczka otworzy nową komorę?
Szok naftowy: 50 USD za baryłkę ropy