Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Tomasz Morawski: wracamy do korzeni Sphinxa
Twórca sieci restauracyjnej Sphinx Polska rozpoczął jej restrukturyzację. Tomasz Morawski sprawdza teraz rentowność i stan obecnie prosperujących lokali Sphinx.
Według prezesa zarządu trzeba powrócić do pierwotnych praktyk, bo nie sprawdził się mix autorskiego modelu sieci Sphinx i korporacyjnego stylu zarządzania.
Dlatego trwa audyt w 95 lokalach tej sieci. Wprowadzone zostaną też nowe zasady współpracy z franczyzobiorcami oraz plany budowy nowej generacji lokali Sphinx z innym wystrojem. Nowy zarząd liczy na zaangażowanie restauratorów - powołał już m.in. nową jednostkę, która ma pomóc w przemianie - Radę Restauratorów.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Sphinx wraca do starego modelu zarządzania?
[2009-05-06 13:48 212.75.118.*]
I słusznie. Jakość w Sphinx to tylko namiastka tego co było w przeszłości. odpowiedz »
Sphinx wraca do starego modelu zarządzania?
[2009-05-06 14:42 83.15.101.*]
"nie sprawdził się mix autorskiego modelu sieci Sphinx i korporacyjnego stylu zarządzania" - cóż to za geniusz marketingu i za jakie pieniądze wymyślił?! coś takiego się NIGDY nie sprawdza. Życzę powrotu do dawnego Sphinxa - być może znów tam pójdę po latach... odpowiedz »
Sphinx wraca do starego modelu zarządzania?
[2009-05-07 11:16 79.190.25.*]
Trzymam kciuki Panie Tomaszu. Szkoda żeby przez pazernych pseudo restauratorów taka marka i moim zdaniem ciekawa idea zniknęła odpowiedz »
Tomasz Morawski: wracamy do korzeni Sphinxa
[2009-05-12 08:50 83.17.17.*]
Powinien Pan zacząć od podniesienia jakości serwowanych potraw. To samo danie w różnych restauracjach to dwie różne potrawy (o ich jakości nie chcę pisać bo Pan jest wystarczająco zdołowany). Restrukturyzacja potrzebna jest od samego dołu odpowiedz »
Sphinx wraca do starego modelu zarządzania?
[2009-06-17 00:50 82.139.146.*]
Jeśli podnosi się ceny i zmniejsza porcje, nie należy się dziwić, że klienci odchodzą. Cóż, to już nie ten sam Sphinx, co na początku... odpowiedz »
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Rainbow Tours: w grudniu 2008 wzrost obrotów o 26%
Ewakuacja statku wycieczkowego podczas rejsu po Antarktyce
Będą nowe połączenia SkyEurope: Kraków - Neapol, Bruksela, Ateny, Sztokholm!
Przedstawiciele LOT spotkali się z ministrem skarbu
Krakowski obwarzanek na liście Produktów Tradycyjnych
TripAdvisor: ponad 40 mln użytkowników w lipcu
Marka narodowa Polski - "Twórcze napięcie"
Kryzys wpłynął na większą popularność tanich przewoźników?
PKP próbuje skusić pasażerów tańszymi cenami biletów
Wizz Air wprowadza 9 nowych tras z 3 rumuńskich miast
PKP uruchamia linię do Brukseli
Powstanie kolejny odcinek autostrady A2
Wieliczka otworzy nową komorę?
Szok naftowy: 50 USD za baryłkę ropy