TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Puchar Polski w Grillowaniu w Jeleniej Górze - Cieplicach już 25 czerwca

25 czerwca 2011 r. od godz. 14.00 w Parku Norweskim w Jeleniej Górze Cieplicach odbędzie się Puchar Polski w Grillowaniu im Macieja Kuronia. Etap weryfikacji zgłoszeń do konkursu został już zakończony. Spośród 19 zgłoszeń wybrano następujące ekipy:


- CAPRI FOOD z Wrocławia, Piotr Arasymowicz, Joanna Woźniak,
- BBQ Fire Horns z Warszawy, Andrzej Bryk, Mariusz Nowicki,
- Hotel ARTUS z Karpacza, ARTUS Team, Rafał Hejnowski, Cezary Zawrotniak,
- Hotel Malinowy Dwór ze Świeradowa Zdroju, Piotr Lipski, Paweł Firlej,
- Hotel Mercure SKALNY z Karpacza, Dream Team, Rafał Goczoł, Zdzisław Widuch,
- Hotel RELAKS z Karpacza, Drim Tim Siwy Dym, Daniel Flig, Adrian Zalewski,
- Hotel SZRENICA ze Szklarskiej Poręby, Zdzisław Grunwald, Paweł Góralski,
- Interferie SA, Hotel BORNIT ze Szklarskiej Poręba, Katarzyna Kułaga, Przemysław Bąk,
- Motel PODJADEK ze Ostrowa Wlkp., Tandem - Grill, Zbigniew Jarusz, Aleksander Wawrzyniak,
- Restauracja AUSTERIA ze Sławkowa, AUSTERIA, Paweł Flasza, Dorota Brzozowska,
- Restauracja CORTE NERO z Jeleniej Góry, Corte Nero, Daniel Chlebny, Radosław Werymkowicz,
- Restauracja Mazurkowa Chata z Jeleniej Góry, Mazurkowa Chata, Grzegorz Cierasimczuk, Izabela Kotów,
- SETKA Bar Polski Ludowej z Wrocławia, Setka Team, Tobiasz Herman, Kristian Turza

Ekipy zostaną ocenione przez 5-cioosobowe Jury techniczne, w składzie: Joanna Kuroń - Przewodnicząca Jury, Grzegorz Kazubski - prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Jacek Szczepański - szef kuchni, Jarosław Żmuda - Szef Kuchni Hotelu Jelenia Struga, Robert Stelmaszyk - Szef Kuchni, doradca kulinarny.

Jakość grillowanych potraw zostanie poddana ocenie 25-osobowego Jury Degustacyjnego. Jurorzy będą smakować potrawy nie znając ich twórców, zgodnie z zasadami World Barbecue Association. Od 2001 r. Polska jest jego członkiem.

Zwycięska ekipa otrzyma Puchar Prezydenta Miasta Jelenia Góra. Przewidziano również nagrody finansowe: I miejsce 2500,00zł, II miejsce 1500,00zł, III miejsce 1000,00zł.

SUDETY IT - STATUS - organizator Pucharu ufundował Nagrodę Publiczności. Tytuł, statuetkę "Mistrza Grilla" i 1000 zł otrzyma zespół, któremu uda się zebrać największą ilość głosów-kuponów (w cenie 2 zł).

Środki ze sprzedawanych podczas imprezy kuponów zostaną przekazane na cel charytatywny.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Puchar Polski w Grillowaniu w Jeleniej Górze - Cieplicach Jelenia Góra-Cieplice APRI FOOD z Wrocławia Piotr Arasymowicz Joanna Woźniak BBQ Fire Horns Andrzej Bryk Mariusz Nowicki Hotel ARTUS ARTUS Team Rafał Hejnowski Cezary Zawrotniak Hotel Malinowy Dwór Świeradów Zdrój Piotr Lipski Paweł Firlej Hotel Mercure SKALNY Dream Team Rafał Goczoł Zdzisław Widuch Hotel RELAKS Drim Tim Siwy Dym Daniel Flig Adrian Zalewski Hotel SZRENICA Szklarska Poręba Zdzisław Grunwald Paweł Góralski Interferie SA Hotel BORNIT Katarzyna Kułaga Przemysław Bąk Motel PODJADEK Tandem - Grill Zbigniew Jarusz Aleksander Wawrzyniak Restauracja AUSTERIA AUSTERIA Paweł Flasza Dorota Brzozowska Restauracja CORTE NERO Corte Nero Daniel Chlebny Radosław Werymkowicz Restauracja Mazurkowa Chata Mazurkowa Chata Grzegorz Cierasimczuk Izabela Kotów SETKA Bar Polski Ludowej Setka Team Tobiasz Herman Kristian Turza konkurs kulinarny Mistrz Grilla Sudety IT Status Joanna Kuroń Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni Jacek Szczepański Jarosław Żmuda Hotel Jelenia Struga Robert Stelmaszyk


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję