TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Pierogarnie na franczyzie Polskiego Jadła

W marcu, spółka Polskie Jadło zakończyła pilotażowy program, dotyczący uruchamiania punktów gastronomicznych w systemie pierogarni.


Programem zostało objętych 10 placówek, spółka zapowiedziała, że od początku września rozpoczyna przyjmowanie ofert od osób, które będą zainteresowane współpracą na zasadzie franczyzy.

"Sztuka Pieroga" to punkty pomyślane jako biznes rodzinny w modelu 2+1. Program nie będzie wymagał olbrzymich nakładów finansowych, a całość wyposażenia technicznego jak i projekt wystroju dostarczane będą przez spółkę.

Polskie Jadło udzieli również kredytu kupieckiego w formie pierwszej kompletnej dostawy. Pierogarnie mogą być otwierane w pomieszczeniach już od 20 m kw. lub jako małe stoiska w istniejących sklepach spożywczych. Jako miejsca do uruchamiania tego typu działalności, spółka preferuje tereny osiedlowe, miejsca położone nieopodal dużych sklepów spożywczych, szkół, itp.

Według prezesa Polskiego Jadła - Jana Kościuszko - szacunkowo średni przychód miesięczny powinien kształtować się na poziomie 24 tys. zł. W zależności od przyjętego modelu obsługi i kosztów pozyskania lokalu zysk pozostały dla prowadzącego powinien osiągnąć wynik pomiędzy 10 a 14 tys. zł. "Efektywne prowadzenie takiego punktu przynosi nie tylko zyski operatorowi, ale również preferuje jego kandydaturę do przyjmowania operatyw na coraz wyższym poziomie"- mówi prezes.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Polskie Jadło restauracja pierogarnia franczyza spółka sieć punkty gastronomiczne


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję